– Vi var nede i 10 minus på Blindern i morges, og nede i 18,4 minus på Bjørnholt i Nordmarka. Det blir en kald værtype utover uka, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Avisa Oslo.

Det er fort gjort å bli vant til varme. De siste ukene har temperaturene ligget mer på plussida enn minussida av gradestokken, men så er vi enda i februar, og det er fortsatt vinter igjen. Det kan Haga bekrefte.

– Vi er tilbake til en vinterlig værtype etter mildværet vi har hatt. I dag er det kaldt og lite skyer. I morgen løser skyene seg opp og vi går mot kalde netter, sier han.

– Torsdag morgen kan bli den kaldeste denne uka.

Vi er ikke ferdige med snøen

– Dette nedbørområdet som vi venter på har kommet til Sørlandet, og det brer seg østover. Vi venter snø i ettermiddag og utover kvelden. Det gir seg vel til natten, sier Haga.

– Vi kan vente oss rundt fem nye centimeter med pudder i byen i løpet av tirsdagen. Litt mer noen steder i byen, litt mindre andre steder, forklarer han.

– Vi sender ikke ut noe farevarsel. Dette er ikke noe tungt snøfall utover vanlig vintervær.

Likevel anbefaler han å beregne ekstra tid når du skal ut å reise, da uforutsette situasjoner kan oppstå.

Vi er overhodet ikke ferdige med snøen

Også til helga blir det nytt påfyll av hvitt pulver over byen. Da kommer det et kraftigere lavtrykk fra sør får å sette sitt preg på været.

– Muligheten for nedbør øker særlig lørdag og søndag. Da blir det mer snø.

Haga forteller at lavtrykket som kommer blir vedvarende og med høyere intensitet.

– Det er usikkert, hvor mye som kommer, men det er sannsynlig at det blir mer enn det som faller i dag.