Saftig, langtidskokt biffkjøtt og smeltet ost, pakket inn i en knasende maistortilla, toppet med koriander og løk, som deretter dyppes i en smakfull kraft. For mange er dette selve taco-himmelen.

Mot slutten av 2019 gikk tacotrenden viralt på internett. Videoer av folk som dyppet saftige tacoer i en skål med kraft fikk raskt flere titalls millioner avspillinger på diverse sosiale medier.

Nå har trenden endelig ankommet Oslo, nærmere bestemt Schweigaards gate i Gamlebyen, der halvt mexicanske Ole Victor Corral har åpnet sin taco truck «Corral's Tacos», utenfor utestedet Rampen. På menyen står én ting: birria tacos.

Slik spiser du birria tacos:

Har tatt av på Instagram

Corral's Tacos ble åpnet for kun to uker siden, men har likevel rukket å bli en snakkis blant matkjennere på Instagram. Corral beskriver seg selv som «dritdårlig» på markedsføring, og er veldig takknemlig for oppmerksomheten han har fått.

– Første kvelden vi holdt åpent var det quiz på Rampen. Da var det en kar som driver en Instagram-konto som prøvde den og la ut et innlegg. Det ble plukket opp av noen fra en matgruppe som heter The Hungries, som likte det og la det ut, og så har det bare ballet på seg.

– Så du har ikke brukt penger på markedsføring i det hele tatt?

– Ikke en krone. Det eneste vi har gjort er å reposte andres innlegg. Jeg setter ekstremt pris på alle som deler bilder og setter pris på maten.

Drømmer om egen restaurant

Corral sier konsekvent «vi» når han refererer til trucken, men må ta seg i det. Foreløpig er det kun ham som driver bedriften. Etter hvert håper han å kunne utvide konseptet.

– Vi kommer til å ekspandere menyen og kanskje se om vi får åpnet et sted til etter hvert. Hvis det går bra er jo mulighetene uendelige.

Tenker du at du på sikt vil åpne en egen restaurant?

– Det er jo det som på en måte er drømmen. Men da skal det være mer enn bare birria. Da kjører vi full pakke.

Han forteller at han er opptatt av å holde prisene så lave som mulig, men samtidig bruke råvarer av høy kvalitet. Det gjør at han akkurat får det til å gå rundt.

– Men jeg jobber jo mandag til søndag. Jeg prepper alt på én eller to dager, også selger jeg tacoer fire dager i uka. Det er mye jobb, men jeg trives med det.