Det var som om en slags amors pil ble skutt fra vest, som ble stående og dirre midt i hjerterota her i øst.

Tenk at det gjørmebadet som så ofte er kjennetegnet ved politikk, i sine beste stunder også kan romme et så nydelig lite forslag til politisk vedtak som dette:

«Innbyggjarane i Oslo har over lang tid levd med svært strenge korona- restriksjoner og motbakken ser dessverre ikkje til å vere over på ei god stund enda. Innsatsen Oslofolk har lagt ned er imponerande og har vore med på å verne oss alle mot større smitte. Bergen bystyre vil på vegne av hele byen rette ei stor takk til Oslo sine innbyggjarar for innsatsen dei har gjort for oss alle lang tid».

Det er SVs medlem av bystyret, Jarle Brattespe, som ønsker en avstemning i plenum om dette forslaget, under det demokratiske møtets åpne post – «eventuelt» – til alt overmål fremmet på vårt mest poetiske skriftspråk, nynorsk.

Jeg kjente ikke Brattespe, men jeg kjenner ham nå.

Selvsagt håper jeg at han og SV også får støtte fra så mange av de andre folkevalgte representantene i bystyret som mulig, men lykken har på så mange måter allerede skjedd.

En pandemi er en ekstrem påkjenning, på alle nivåer i samfunnet, fra individ- og familieplan til hvorvidt byrder er rettferdig fordelt geografisk, sosialt og økonomisk i det store bildet.

Påkjenningen har vært brutal for Bergen også. Og bergenserne har kjempet som noen helter. Tusen takk for innsatsen!

Se Avisa Oslos takk til Bergen:

Jeg vet ikke hvordan Brattespe kom på denne ideen, men den må komme fra et ønske om å spre budskapet om at i Norge står vi sammen i store kriser. Kontrasten til de negative uttalelsene fra ordføreren i Molde er talende.

Fra før av er jeg i den heldige situasjon at jeg både er glad i Bergen og bergensere.

Forslaget fra Brattespe ble så godt mottatt i Avisa Oslo, at politisk reporter Henrik Giæver og undertegnede i en slags eufori hev oss opp i Holmenkollen for å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten» av full hals.

Det skulle dessverre vise seg at viljen og entusiasmen var større enn talentet og forstanden.

Uansett, takk for kjærligheten i koronaens tid, Bergen, den er gjensidig.