Avgjørelsen ble tatt av sentralstyret tirsdag, melder Aftenposten.

Sentralstyret i partiet har også bestemt seg for å sette Oslo Frp under administrasjon, med et såkalt interimsstyre. Det skriver NTB.

– Oslo Frp har blitt et problem for mange i partiet. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra tillitsvalgte og folkevalgte over hele landet og reaksjoner fra velgere som er bekymret for utviklingen i Oslo. Derfor tar vi nå tak i dette, sa partileder Siv Jensen da hun møtte pressen etter et sentralstyremøte tirsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for ekskluderingen av fylkeslederen er tidligere uttalelser fra ham, som har blitt tolket som mistillit mot partileder Siv Jensen.

Vil trolig ikke anke

Ugland Jacobsen ble valgt til fylkesleder tidligere i år. Ifølge Aftenposten har han to ukers ankefrist, men det er en mulighet han trolig ikke vil benytte seg av.

– Nei, jeg vises med dette vedtaket null tillit fra sentralstyret. Så det har vel lite for seg, sier Ugland Jacobsen til Aftenposten.

Avisa Oslo har gjort gjentatte forsøk på å få en kommentar fra Ugland Jacobsen, samt nestleder Andreas Meeg-Bentzen, men har foreløpig ikke fått svar.

Nestleder Karin Woldseth skriver følgende i en SMS til Avisa Oslo:

– Nei, jeg har ingen kommentar. Jeg må bli kjent med vedtaket sentralstyret har gjort før jeg uttaler meg.

Hagen har vært støttespiller

Heller ikke tidligere partileder Carl I. Hagen ønsker å kommentere saken.

– Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt. Jeg vil sette meg inn i hva i all verden som har foregått, sier eks-partileder Carl I. Hagen til Avisa Oslo.

Til NRK sier han litt senere at han er sjokkert og «skjønner ingenting»:

– Jeg ser fram til å få litt forklaringer, og det får jeg ikke i kveld.

Ifølge Aftenposten har Hagen vært en av støttespillerne til Ugland Jacobsen.

Oslo FRP er ikke det første lokallaget som er blitt lagt ned. I fjor ble Bergen FRP lagt ned etter det VG betegnet som langvarige, interne konflikter.

– Sjokkert

Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant for Frp, kommer med en kort kommentar til Dagbladet om saken:

– Jeg er sjokkert, målløs og lei meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier han til avisa, men understreker at han da mener «hele prosessen partiet har igangsatt mot Oslo Frp».

Etter sentralstyremøtet i Frp tirsdag ettermiddag ble det klart at fylkeslaget får oppnevnt et interimstyre bestående av Ketil Solvik-Olsen, Per-Willy Amundsen, Peter N. Myhre, Jon Georg Dale og Kari Kjønaas Kjos, skriver NTB. Av disse er kun Peter Myhre fra Oslo.