Valgdirektoratet bekrefter sent mandag kveld overfor Avisa Oslo at overføringen av opptalte stemmer fra Oslo og Fredrikstad er rammet av tekniske problemer.

– Vi har en teknisk utfordring som gjør at når kommunene rapporterer tellingene fra valgsystemet, tar det lengre tid enn normalt før det kommer ut på vår nettside valgresultat.no, sier pressevakt Tore Bø Nyland i Valgdirektoratet til AO like før klokken 23.30.

Rundt klokken 00.25 natt til tirsdag opplyser Valgdirektoratet til VG at 27 kommuner er rammet.

Det var Dagbladet som omtalte saken først.

Bø presiserer at ingen stemmer er gått tapt, men at det vil ta tid før stemmene blir kjent. Foreløpig er det ikke klart hvor lang tid det vil ta.

– Vi jobber på spreng med å få løst det, understreker han.

Karina Miller, leder i avdelingen for valg i Oslo kommune, sier til Aftenposten rundt 00.15 natt til tirsdag at valgresultatet i Oslo er nær klart, men at systemfeilen hos Valgdirektoratet gjør at det ikke blir publisert.

– Vi har vært klare kjempelenge. Vi har 101 kretser og mangler å telle opp 10 stykker. Resultatet fra Oslo hadde vært klart nå. Per nå har kun 35.000 stemmesedler blitt publisert, sier hun til avisen og anslo da at det gjensto om lag 150.000 sedler.

Vet ikke når det er løst

I en oppdatering til AO like før klokken 01.00 natt til tirsdag opplyser Kjetil Vataker Johansen i Valgdirektoratet at status på de tekniske utfordringene er som tidligere.

– Overføringen gjennomføres og resultatene er korrekte, men det går noe tregere enn forventet. Vi jobber for fullt for å løse denne utfordringen, men kan per nå ikke si noe om når problemet vil være løst.

Per klokken 01.01 var 95,7 prosent av stemmene i Oslo talt opp.