Tenåringen ble alt torsdag ettermiddag fremstilt for fengsling. Han ble varetektsfengslet i to uker, ifølge VG.

Den andre siktede, en ung mann, fremstilles for fengsling fredag.

Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, opplyser politiet i en pressemelding. Den fornærmede i saken, også han en ung mann, er i dag utenfor livsfare. Han skal ha blitt påført stikkskader i nedre del av kroppen.

– Vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Politiet har grunn til å tro at det ikke er et tilfeldig møte mellom de involverte, heter det i pressemeldingen.

Gjort flere beslag

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim, påtaleleder for etterforskning, er tilbakeholden med å kommentere hva politiet legger i det.

– Betyr det at dere mistenker at det er flere gjerningspersoner?

– Etterforskningen er i en innledende fase, der vi ikke utelukker flere pågripelser, sier hun til Avisa Oslo.

– Har politiet kontroll på våpenet som skal ha blitt brukt?

– Det er gjort flere beslag i saken, uten at jeg gå nærmere inn på det, sier Sharma-Sundheim.

Politiet har foreløpig ikke avdekket hva som skal være bakgrunnen for knivstikkingen, som fant sted ved Tveita-senteret i 09.30-tiden tirsdag morgen.

– Det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan si noe om bakgrunn eller motiv, eller om denne hendelsen har sammenheng med de andre voldshendelsene i Oslo den siste tiden, skriver politiet i pressemeldingen.

Krever to uker i varetekt

I fengslingsmøtet torsdag ettermiddag begjærte to uker i varetekt med brev- og besøksforbud for den siktede tenåringen, opplyse Sonika Sharma-Sundheim.

– Det er av hensyn til bevisforspillelsesfare, sier hun.

Tenåringen er ifølge Avisa Oslos opplysninger ustraffet fra tidligere. Forsvarer Anja Hellander kan opplyse at han nekter straffskyld og begjærte seg løslatt fra varetekt.

Hennes klient har foreløpig ikke ønsket å forklare seg til politiet.