Bymiljøetaten prøvde søndag ettermiddag å få tak i eieren av en svart Tesla som hadde parkert feil ved Sofienberg. Det førte til at en 17-trikk måtte midlertidig stanse turen.

Trikken ble stående stille i 34 minutter før bilen ble flyttet, opplyser kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby.

– Heldigvis var det bare en avgang som ble berørt. De andre trikkene ble dirigert over Grünerløkka i stedet, men de som da sto på en av holdeplassene langs Trondheimsveien i løpet av de 34 minuttene opplevde at det ikke kom noen trikk på grunn av den feilparkerte bilen, sier Østby.

Hittil i år har feilparkeringer ført til at trikken har stått stille i nesten 30 timer i januar, ifølge tall Avisa Oslo har fått fra Ruter.

– Bare i januar har det vært 158 feilparkeringer som har stoppet trikken, og tidstapet, tid som trikken da har stått stille, er 1.730 minutter, har Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien, tidligere sagt til AO.

– Omregnet blir det 28,83 timer stopp på grunn av feilparkeringer. Versting er Bogstadveien med Thereses gate som en god nummer to, sier han.