Lars Petter Solås troner øverst på nominasjonskomiteens innstilling til valgliste for Frp.

Bystyrepolitikeren annonserte allerede i juni at han var interessert i førsteplassen og har nå fått viljen sin.

– Jeg er veldig glad for tilliten fra nominasjonskomiteen og alle som har foreslått meg på førsteplassen. Nå er jeg mer klar enn noen sinne for å bygge laget som skal løfte Oslo FrP og vinne valget om et år, sier Lars Petter Solås til Avisa Oslo.

Hele topp 10-lista ser foreløpig slik ut:

  1. Lars Petter Solås
  2. Thea Fredriksen
  3. Magnus Birkelund
  4. Julianne Ofstad
  5. Arne Rune Gjelsvik
  6. Maria Zähler
  7. Kjenn Johansen
  8. Ombir Upadhyay
  9. Bjørn Revil
  10. Robin Bårdsen

Den endelige lista blir vedtatt av Oslo Frps nominasjonsmøte 28. november. Før den tid skal bydelslagene og Fremskrittspartiets ungdom (FpU) si sin mening om rekkefølgen og spille inn flere kandidater.

20-åring på andreplass

Nest øverst på den foreløpige innstillingen står Thea Fredriksen. Hun er født i 2002 er er dermed den desidert yngste personen på de ti øverste plassene.

Fredriksen er for øyeblikket fylkesleder i Oslo FpU og første varamedlem i fylkesstyret til Frp.

– Det gleder meg å se at FrP satser på de unge! Frp har uten tvil den beste politikken, og jeg vil jobbe hardt for å gi folk i Oslo en friere og tryggere fremtid, sier Fredriksen til Avisa Oslo.

Hun er svært fornøyd med å bli pekt ut som en mulig andreplass på lista.

– Jeg er stolt og ydmyk over forslaget og takker nominasjonskomiteen for deres innstilling. Nå blir det en god og grundig prosess hvor jeg håper på å få tillitten fra hele Oslo FrP. Jeg er topp motivert og gleder meg masse til å jobbe for at Oslo skal bli en enda bedre by å bo i.

Nominasjonskomiteens leder Tommy Skjervold har imidlertid mye positivt å si om den mulig kommende bystyrepolitikeren.

– Thea er full av energi og pågangsmot. Uredd og tydelig, god kommunikator. Sterk forkjemper for frihet og valgfrihet og å se enkeltmennesket, sier han til Avisa Oslo.

Skjervold mener hun særlig utmerker seg på fire områder som er viktige for Frp.

– Hun treffer spesielt godt på målgrupper innenfor skole, helse, ungdom og frihet. Thea har imponert komiteen stort og vil være et veldig friskt pust i gruppa

Bystyrepolitiker på 9. plass

Etter forrige lokalvalg fikk Frp 5,3 prosent av stemmene og tre representanter i bystyret. I dag består imidlertid bystyregruppen av fire representanter.

Dette skyldes at Bjørn Revil, som ble valgt inn fra lista til Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB, nå Folkets parti) tidligere i år meldte overgang til Frp.

Revil er foreløpig plassert som 9. plass på lista.

– Jeg synes selvsagt det er veldig hyggelig å bli plassert på topp 10 på lista. Så har jeg vært åpen om at jeg har en ambisjon om å bli gjenvalgt til bystyret, sier han til Avisa Oslo.

Han har imidlertid en del å gå på om det er målet. Foreløpig står han altså på en 9. plass, og må enten kjempe seg til en høyere plassering, eller håpe at Frp mangedobler oppslutningen ved valget, for å få innpass i bystyret.

– Jeg ser at det er veldig mange flinke folk over meg på lista, men jeg kan gjerne stå høyere opp selv, sier han, og legger til:

– Men dette kan jo også løses med at vi gjør en så god valgkamp at vi får inn ni stykker.

Tre bystyrepolitikere trekker seg

Fra før var det klart at tre av Frps fire bystyrepolitikere ikke ønsker gjenvalg til neste bystyreperiode. Både Camilla Wilhelmsen, Aina Stenersen og Tommy Skjervold gir seg som bystyrepolitikere etter neste års valg.

Skjervold har for øvrig ledet nominasjonskomiteen som nå legger frem sin innstilling.

– Jeg leder nominasjonskomiteen, og har bedt om fritak fra bystyret. Jeg jobber som myndighetskontakt for NHO. Dermed er det ryddig å bare ha én hatt, ikke en partipolitisk en i tillegg, forklarte Skjervold overfor Avisa Oslo i juni.

Avtroppende gruppeleder Camilla Wilhelmsen hadde følgende å si til Ullern Avis Akersposten da det ble klart at hun ikke tok gjenvalg:

– Jeg har vært så heldig å få være med i sentrale posisjoner for Oslo Frp i 20 år og er gruppeleder for bystyregruppen vår denne perioden. Det har vært en spennende og givende periode i mitt liv. Nå vil jeg gi stafettpinnen videre. Det er et generasjonsskifte i Oslo Frp og nå er tiden inne for å gi plass til andre.