Klokken 16.15 ankom siste pulje i Oslo Prides parade rådhusplassen. Da hadde flere titalls tusen beveget seg fra Grønland park, gjennom sentrum og til Oslo rådhus.

– Vi anslår at rundt 90.000 mennesker deltok, opplyser operasjonsleder med ansvar for Pride i Oslopolitiet, Marit Aune.

Det er et rekordhøyt antall.

– Mange av publikum gikk inn i toget etter hvert, så det er litt vanskelig å si nøyaktig hvor mange som deltok. Vi oppjusterte etter hvert de første estimatene, og anslår nå at rundt 90.000 var med på feiringen.

Hun kan opplyse at det hele har gått fint og smidig for seg: Gjennomføringen litt raskere enn de anslått, og klokken 16.15 var siste pulje ankommet rådhusplassen. Første pulje i paraden, gikk fra Grønland 13.00.

– Folk har vært snille og greie

Politiet har hatt store ressurser flere steder i sentrum. Det for å forhindre og dekke opp for eventuelle uforventede hendelser. Men Aune kan bekrefte at det ikke har vært noen slike hendelser.

– Vi har kontrollert noen personer og det har vært noen små ordensforstyrrelser, men ingenting som utmerker seg spesielt. Vi har vært godt til stede for å sørge for en trygg og sikker gjennomføring og det opplever vi at det har vært, avslutter Aune.

Det kan også Fredrik Nordmoen i Bærum Røde Kors bekrefte. De bistår under hele Oslo Pride, og er i Pride park gjennom hele feiringen. De var også til stede med fem lag og en ambulanse i paraden.

– Det har vært veldig rolig for oss sånn generelt, sier Nordmoen.

De har bistått rundt 15-20 mennesker, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser.

– Det har ikke vært noen store hendelser, og vi opplever at paraden har flytt veldig fint. Folk har vært snille og greie, men det har vært varmt og mye sol, og det har vi jo merket litt av. Folk er flinke til å ta vare på seg selv, men vi har bistått noen med vann, skygge og hvile.

Bildeserie

Stor bildeserie: Disse feiret kjærligheten

Les også

«Ulovlig, sykelig og syndig». Nå har Solveig (87) og Vigdis (87) vært kjærester i femti år