I november 2022 kjøpte den tidligere fotballspilleren leiligheten på Tjuvholmen for 76 millioner kroner. En drøy måned senere la han den ut til salgs for 90 millioner.

Siden har Nordtveit forsøkt å selge leiligheten på 305 kvadratmeter, men foreløpig uten hell. Ifølge E24 ble leiligheten kjøpt ved bruk av blankoskjøte, noe som er vanlig når man skal «flippe» for å tjene penger på et videresalg.

Formålet med blankoskjøte er å unngå dokumentavgift til kommunen. Denne avgiften ligger på 2,5 prosent av salgssummen. Ettersom leiligheten enda ikke er solgt har Nordtveit nå bladd opp 1,9 millioner kroner for avgiften.

– Vi har innsett at vi betaler dokumentavgiften, så tar vi det i det tempoet vi vil. Nå kommer markedet tilbake, så da kan vi like godt vente til det er oppe og nikker igjen, sier Dag-Rune Kristiansen, eiendomsmegler og daglig leder i Belèven, til E24.

Ved kjøp på blankoskjøte skriver selger under på skjøtet og overlater til kjøper å fylle ut resten når kjøperen har bestemt seg for hvem den permanente kjøperen blir.

Aktiv på boligmarkedet

Nordtveit og kona har vært svært så aktive i et av Oslos aller dyreste boligområder. Paret har tidligere solgt en leilighet på Dyna Brygge for 28,5 millioner etter å ha betalt 23 millioner.

Nettavisen har tidligere omtalt at Nordtveit la ut en luksusleilighet for salg på Tjuvholmen etter å ha eid den i ett år. Han kjøpte leiligheten for 36,5 millioner kroner, og ønsket hele 50 millioner kroner for den.

I fjor ble denne leiligheten solgt for 48 millioner kroner. Dermed tjente Nordtveit 11,5 millioner kroner på «flippen».

Leiligheten på Tjuvholmen, som først hadde en prisantydning på 90 millioner kroner, har senere blitt lagt ut på nytt til 85 millioner kroner. Overfor E24 forteller eiendomsmegleren at den nå leies ut fram til august, men at den vil bli lagt ut igjen til 85 millioner.

Innholdsrik karriere

Forsvarsspilleren startet karrieren i Haugesund, før han ble hentet til Arsenal i 2007. 32-åringen tilbrakte deretter tiden på lån i både Salamanca (Spania), Lillestrøm og tyske Nürnberg, før han ble solgt til Borussia Monchengladbach i 2011.

Veteranen fikk over 150 kamper i Tyskland før han ble hentet til West Ham i 2016, før han forsvant tilbake til Tyskland og Hoffenheim året etter.

I 2019 var han utlånt til Fulham, men veteranens karriere har vært preget av flere skader. Han måtte under kniven tidligere i år da han pådro seg en avrevet sene i låret under sin siste kamp for Hoffenheim i april.

Ifølge nettsidene til Norges Fotballforbund spilte Nordtveit en kamp for Skjold i 2023.