Hvert år har 17. mai-komiteen ansvar for å invitere appellanter til de ti bekransningene som det holdes taler ved.

Som regel har hvert parti ansvar for hver sin bekransning.

Fremskrittspartiet har valgt å invitere Christian Mikkel Dobloug til å holde appell i forbindelse med bekransningen av Bjørnstjerne Bjørnsons grav.

Det skriver Aftenposten.

Medeier i omstridt nettavis

Dobloug er siviløkonomen, og tidligere styremedlem og medeier for den omstridte og innvandringskritiske nettavisen Resett.

Styret til nettavisen som startet opp i 2017, begjærte oppbud i desember 2022 og nettavisen ble nedlagt.

17. mai-komiteen består av representanter og vararepresentanter i bystyret. Det skal være varaordfører Julianne Ofstad (Frp), som står bak invitasjonen.

Komiteen møtes torsdag for å legge frem hvem som er invitert til å holde appell, ifølge Aftenposten.

– Så får vi se hva raddisene gjør

Forrige uke ble det kjent at Danby Choi også skal holde tale, og at flere tusen forsøker å stoppe talen med en underskriftskampanje.

Invitasjonen fikk han av Høyres representant, Mehmet Kaan Inan.

Tirsdag publiserte Subjekt-redaktøren en Facebook-post der han svarer på kritikken. I kommentarfeltet har Dobloug kommentert følgende:

«Fantastisk Danby, ikke bøy av men stå i det. Salige Henrik Ibsen hadde støttet deg fullt og helt, ikke stykkevis og delt. Du er en Dr. Stockmann, men aller viktigst er du en med ryggrad og integritet som står for noe, fullt og helt.

Så får vi se hva raddisene gjør når de finner ut at jeg har blitt spurt om å holde talen før deg ved kransenedleggelsen for Bjørnstjerne Bjørnson og Rickard Nordraak som skrev melodien til Ja vi elsker! Blir nok den mest besøkte kransenedleggelsen på 17. mai siden Nansen gikk bort tenker jeg».

Avisa Oslo har ikke lyktes med å få en kommentar fra Dobloug.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?