En 20-åring ble pågrepet to dager etter de dramatiske hendelsene i sommer og har vært under etterforskning for ytterligere to forsøk på overfallsvoldtekter lørdag 5. juni i år.

Angrep kvinne

Nå er han tiltalt for to forsøk på overfallsvoldtekter som skal ha skjedd med halvannen times mellomrom.

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Oslo slo 20-åringen til på Tøyen en halvtime etter midnatt 5. juni.

Idet en kvinne var i ferd med å låse seg inn i en bygård, skal 20-åringen ha tatt tak i henne og forsøkt å rive av henne skjørtet og legge henne i bakken.

Kvinnen gjorde anskrik og slo etter overfallsmannen med en veske, ifølge tiltalen.

En kvinne som hørte offerets rop om hjelp, skrek ut av et vindu at hun skulle varsle politiet, og overfallsmannen løp fra stedet.

Slo til på nytt

Ifølge tiltalen skal 20-åringen igjen ha slått til på samme måte snaut halvannen time senere.

På Bjølsen skal han ha tatt tak i en kvinne bakfra i det hun låste seg inn i en bygård, og samtidig ha holdt et tøystykke over munnen hennes, presset henne inn mot veggen og dratt henne ned i bakken.

En nabo kom reddende til situasjonen og dro mannen vekk fra kvinnen, ifølge tiltalen som statsadvokat Ane Evang har utferdiget.

Politiet har tidligere beskrevet overfallene som «voldsomme» og «med kraft». Til Avisa Oslo har politiadvokat Hilde Strand opplyst at det ikke var mistanke om at kvinnene ble forfulgt i forkant av overfallene.

Varetektsfengslet

Tiltalte er hjemmehørende i Drammen, og sitter fortsatt varetektsfengslet etter å ha blitt pågrepet to dager etter hendelsene, og som Avisa Oslo tidligere har omtalt.

Det kom inn ytterligere to alvorlige anmeldelser fra kvinner den samme natten om tilsvarende forhold, men politiet har til AO sagt at siktelsen og mistanken mot 20-åringen ble svekket i de to andre forholdene.

Bilder av kvinner

Ved gjennomgang av tiltaltes mobiltelefon kom politiet over bilder av kvinner som var tatt på offentlige steder i byen. Ingen av bildene viste kvinnene som ble overfalt, etter det AO tidligere har fått opplyst.

20-åringen har ifølge politiadvokaten tilstått deler av forholdene han nå er tiltalt for.

Da 20-åringen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling, skrev retten at den var bekymret over at mannen mangler kontroll over egne handlinger.

Han er tiltalt over overtredelse av straffelovens paragraf 291, forsøk på å skaffe seg seksuell omgang ved vold, som har en strafferamme på inntil ti års fengsel.