To menn er tiltalt for drapsforsøk etter at to menn ble skutt i Klingenberggata for ett år siden.

Mennene, 21 og 23 år gamle, er tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til det, etter at flere skudd ble avfyrt mot to andre menn i 30- og 40-årene natt til 15. januar i fjor.

Den ene mannen ble truffet i et kne, den andre i høyre lår. Prosjektilet fra dette skuddet gikk videre og inn i mannens venstre lår, fremgår det av Statsadvokatene i Oslo sin tiltale mot de to.

23-åringen er tiltalt for drapsforsøk mot den ene, mens begge er tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til det, mot det andre offeret.

I etterkant av skyteepisoden i tilknytning til et utested, fremkom det opplysninger om at oppgjøret skyldtes en konflikt mellom Young Guns og MC-klubben Satudarah. Alle de fire er tidligere kjent av politiet.

De to nå tiltalte mennene ble pågrepet i Milano 20. januar i fjor og utlevert til Norge. 3. februar ble de varetektsfengslet i Oslo tingrett.

23-åringen er samtidig tiltalt for grove brudd på våpenloven, ved å ha med seg et ladd våpen i offentlighet og avfyre det.

Slo offeret i fengsel

Ifølge tiltalen skal 21-åringen og det ene skuddofferet har vært involvert i en hendelse i Oslo fengsel 21. april i fjor.

Ved 18.30-tiden skal den tiltalte ha forsøkt å slå offeret med en tunfiskboks som var lagt inn i en sokk.

For dette er han tiltalt for kroppskrenkelse.

De to tiltalte må møte i Oslo tingrett 15. april.