21. november må mennene, som begge er 26 år gamle, møte i Oslo tingrett – tiltalt for to grove ran i desember i fjor.

Det første skal ha funnet sted på kvelden 1. desember, i tidsrommet mellom klokken 19.30 og 20.55. Ifølge tiltalebeslutningen skal de ha dratt en kvinne etter håret inn i baksetet på en bil og kjørt rundt med henne i sentrum.

Skal ha truet med voldtekt

I mellomtiden skal de ha slått henne i ansiktet og ulike steder på kroppen, dratt av deler av en negl, tatt kvelertak på henne, slengt henne rundt i bilen og truet med å voldta henne.

Videre skal de ha fratatt henne nøkler, telefon, et headset, jakken, lommebok, bankkortet, 4.000 kroner i kontanter, samt tatt ut 7.000 kroner fra en minibank ved bruk av kortet hennes.

Den fornærmede kvinnen kom seg til slutt ut av bilen og fikk tilkalt hjelp, slik at utenforstående kom til og kontaktet politiet.

Kiosk utsatt for ran

Tre uker senere skal mennene ha slått til igjen, denne gangen mot 7-Eleven-kiosken på Holbergs plass. På formiddagen 25. desember skal de ha gått inn i kiosken og truet mannen som var på jobb med kniv og tatt kvelertak på ham. De skal ha uttalt at de ville drepe ham dersom han ikke gjorde som de sa.

De skal også ha truet med å «knulle ham» er det gjengitt i tiltalen.

Avisa Oslo omtalte ranet på Holbergs plass i romjulen. Da uttalte politiet at de hadde identifisert ransmennene, men at de ikke var pågrepet. Nøyaktig når pågripelsen skjedde, er uklart.

Det er heller ikke kjent hvordan mennene stiller seg til tiltalen. Det er satt av to dager til rettssaken i Oslo tingrett i november.