Onsdag valgte Nav-kontoret i bydel Alna i Oslo å stenge etter å ha mottatt trusler. Nå etterforsker politiet to saker om trusler utstedt mot Nav-kontoret onsdag, det bekrefter avsnittsleder ved enhet øst, Lene Moen, torsdag ettermiddag.

– Vi har nå to saker fra Nav Alna som vi etterforsker. Begge sakene dreier seg om personer som har sendt inn eller ringt inn det som oppfattes som trusler, sier Moen.

De to personene som er pågrepet er en mann og en kvinne. Begge har noe historikk hos politiet fra før. I begge sakene er mistenkte pågrepet og løslatt etter avhør. Begge har fått besøksforbud mot Nav-kontoret.

– I den ene saken dreier det seg om trussel om å utføre skadeverk, mens i den andre saken er det en trussel om at personen skal møte opp på kontoret på Alna, sier Moen.

– Dette er personer som ikke er fornøyd med behandlingen eller vedtaket i saken sin.

– Refererte til hendelsen i Bergen

Truslene kom etter hendelsen i Bergen hvor en kvinne i 50-årene ble drept etter å ha blitt knivstukket på et Nav-kontor i Bergen. En kvinne i 30-årene er lettere skadet etter hendelsen. Moen forteller at i begge truslene som ble rettet mot kontoret, ble det referert til hendelsen i Bergen:

– I begge truslene ble det som skjedde i Bergen nevnt, noe vi tar på alvor, sier Moen.

Ingen av truslene går direkte på enkeltpersoner, men er rettet mot systemet. Sakene er fortsatt under etterforskning. I begge sakene er det skrevet ut besøksforbud. Nav Alna bekreftet onsdag at de holder åpent som normalt resten av uken.