(Nettavisen)

Listen over tog som er påvirket av værsituasjonen er lang dagen etter det enorme snøfallet på Østlandet. Torsdag formiddag er det togstans mellom Oslo S og Gardermoen, og toglinjer i hele Sør-Norge er berørt av været.



I Bane Nor er det imidlertid andre ting å tenke på akkurat nå. For torsdag ettermiddag trommer selskapet sammen til en storstilt feiring av de ansatte.

Også innleide fra et bemanningsbyrå er invitert.

.

Med invitasjonen følger en «togtavle» som viser aktivitetene underveis (se under).

– Tappekraner fra Carlsberg er satt opp, og det er flust av mat og drikke til alle, inkludert et antall bonger. Festen varer til klokken 22, forteller en godt plassert kilde.

Mens festen pågår, kan alle ansatte føre timer på prosjektene de jobber på, opplyser kildene. Alle skal føre opp tilsvarende en vanlig arbeidsdag, får Nettavisen opplyst.

– Det er litt program i vanlig arbeidstid, så er det bare fest og moro fram til kvelden, sier en kilde.

Dette aviser imidlertid Bane Nor:

– Nei, det stemmer ikke. Vi fører ikke timer etter arbeidstid – kun når vi er på jobb, sier de en epost til Nettavisen.

– Fest på lokalet og «magisk reise»

Nettavisen har fått tilgang til invitasjonen med tittelen «Fest på lokalet!».

Her er det informasjon om sikkerhetsrutiner, og praktisk informasjon:

Tid og program for dag og kveld

Festen starter kl. 16.00, men fra kl. 13.00 lader vi opp med flere aktiviteter rundt om i bygget. Følg med på infoskjermene for å holde deg oppdatert og sikre deg at du ikke går glipp av noe. Programmet for dagtid er også vedlagt her.

Servering

Mat blir servert fra kantina og drikke fra flere stasjoner i 1. etasje og U1. Det er ikke anledning til å ha med seg medbrakt alkohol, og vi minner om at vi er gode Bane NOR ambassadører også etter arbeidstid. Putt festkjolen eller pen-skjorta i jobbveska den dagen så du er klar til fest, rett fra jobb.

Vi gleder oss»

De påmeldte har også fått vite at den kjente DJ-en Olle Abstract skal «lydsette den magiske reisen til de fem stasjonene på festen vår». Olle Abstract er ifølge Bane Nor selv en «legende i den norske elektroniske musikkscenen».

Bane Nor: «Husfest»

Kommunikasjonsavdelingen i Bane Nor presiserer overfor Nettavisen at ansatte i Bane Nor og innleide fra rekrutteringsbyrå som har kontorplass i Scweigaardsgate 33, skal ha en «husfest» etter arbeidstid fra klokken 15.45 til klokken 22.

– Fra klokken 13 har vi i tillegg faglig påfyll med foredrag og læring i våre lokaler. Bakgrunnen for at vi har denne festen er først og fremst at vi har fått nesten 400 nye kolleger inn under samme tak i løpet av de siste månedene, dette er kolleger fra Spordrift og ansatte som har hatt sin arbeidsplass på andre lokasjoner i Oslo, opplyser kommunikasjonsavdelingen.

Prislapp: To millioner

Prislappen på arrangementet er to millioner og skal dekke «mat og underholdning», ifølge Bane Nor og er for de 1600 som jobber på huset.

– Festen har vært planlagt en god stund blant annet på grunn av virksomhetsoverdragelsen. Derfor utsatte vi også felles julebord for de ansatte, for i stedet å møtes til en felles og hyggelig ettermiddag og tidlig kveld etter jul.

– I lys av alle værutfordringer siste tiden - har dere vurdert å kansellere denne festen?

– Vær og vind har dessverre ikke vært på noens side det siste døgnet, og det er mange ansatte som jobber for å holde jernbanen åpen og trygg. Dette arbeidet forsetter med fullt fokus også i dag, både i ledelsen og hos de operative, som blant annet rydder jernbanespor, perronger, parkeringsplasser og andre områder fritt for snø og is, svarer Bane Nor.