I 05.30-tiden på morgenen lørdag 15. mai fikk politiet melding om en knivstikking i en kommunal leilighet i Tøyengata.

En mann i 20-årene ble sendt til sykehus med alvorlige skader – før han døde påfølgende torsdag. To menn er siktet i saken – en for selve drapet og en annen for medvirkning. Sistnevnte ble anholdt av politiet på stedet, avhørt og senere løslatt.

Den drapssiktede mannen ble pågrepet dagen etter og senere varetektsfengslet.

– Det er tatt et innledende avhør av ham. Vi har ikke fått svar på om han erkjenner straffskyld, utover at han knytter seg til sted, tid og handling. Så må vi fortsatt skaffe mer informasjon om detaljene, sier politiadvokat Kari Kirkhorn, påtaleleder for drapsetterforskningen.

Kjente hverandre

Kirkhorn forteller at det var flere personer til stede i leiligheten i Tøyengata. Det betyr at det også var vitner til selve drapshandlingen, opplyser hun.

– Vi mener å ha kontroll på dem som var der. Vi må etterforske videre hva som ledet til at en person ble knivstukket og drept, men det konkrete hendelsesforløpet mener vi at vi har grei oversikt over. Samtidig er det en alvorlig sak og det er flere personer vi ikke har fått avhørt grundig, sier hun.

Samtlige av de involverte er kjent for politiet fra tidligere, mindre alvorlige saker. Videre skal det ha vært en relasjon mellom siktede og avdøde, uten at politiet per nå ønsker å gå nærmere inn på det.

– Vi har en oppfatning av at de kjente hverandre – i varierende grad, hvis vi tenker på alle som var til stede, sier Kirkhorn.

– Tar det svært tungt

Mannen som er siktet for drapet var ikke til stede da politiet rykket ut til leiligheten. Politiet har heller ikke kontroll på drapsvåpenet.

Drapssiktedes forsvarer, advokat Robina Hussain, har ikke ønsket å kommentere hvordan hennes klient stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Han er kjent med utviklingen og tar det svært tungt, sa Hussain til Avisa Oslo da det ble kjent at siktelsen var utvidet fra drapsforsøk til drap etter at fornærmede døde.