Etter mye uro blant ungdom på Grefsen og Kjelsås i påskeuka, vil politiet øke fokuset på disse områdene i helga, skrev Nordre Aker Budstikke fredag.

– Vi ønsker å ta befolkningen og foreldrene på alvor. Det er helt naturlig for oss å imøtekomme frykt og bekymring med tilstedeværelse, sier avsnittsleder for forebyggende enhet Johan Benitez til NAB.

Politiet har fått flere meldinger om bråk, at ungdom har oppført seg truende, i tillegg til at enkelte har blitt forsøkt ranet.

En forelder i området ble forsøkt ranet og angrepet av en ungdomsgjeng, og mener at dette går utover trygghetsfølelsen i området:

Mandag forrige uke var det en ungdomsgjeng som prøvde å rane en forelder i området. Hun mener dette påvirker befolkningens trygghetsfølelse:

– Resultatet er at disse jentene og guttene ikke kan bevege seg fritt i nærområdet lenger, fordi de har blitt redde. Man kan ikke sende dem ut, for de andre opererer i store flokker og angriper, sier forelderen til NAB.

Ønsker mer kunnskap

Politiet oppfordrer folk til å varsle om hendelser, slik at de kan hjelpe til i områder der det trengs.

– Politiet arbeider med noen konkrete saker fra påsken, men opplever at ungdommer og foreldre vegrer seg for å varsle til politiet. Politiet får informasjon om hendelser lenge etter at de fant sted. Etter påsken har vi flere situasjoner som fremstår som uklare., sier Benitez fra forebyggende enhet.

Hvis politiet ikke får nok kunnskap om hendelser, blir det vanskelig å bekjempe kriminalitet. Benitez understreker at de per nå har lite informasjon om Grefsen og Kjelsås, og at de setter stor pris på at hendelser blir varslet om:

– Det jobbes kunnskapsstyrt opp mot utsatte områder, miljøer og enkeltindivider. Dette er en satsing som Salto, bydelen, næringsliv og politiet er sammen om. Hvis vi skal lykkes med kriminalitetsbekjempelse og lidelsesreduksjon, trenger vi informasjon, sier Benitez avslutningsvis til NAB.