På fredag har den nye animasjonsserien «Captain Fall» verdenspremiere på strømmegiganten Netflix. Det er de norske serieskaperne Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker som har skrevet, regissert og produsert serien som har hatt et budsjett på flere hundre millioner.

Serieskaperne er best kjent som skaperne av den populære Netflix-suksessen «Vikingane».

Ifølge VG, som omtalte saken først, er det flere store navn på rollelisten, blant andre «Friends»-skuespilleren David Schwimmer. Han skal ha vært stor fan av «Vikingane», og kontaktet de norske serieskaperne etter at han hadde sett den norske humorserien.

– Han skrev at han synes «Vikingane» var briljant. Det var jo rimelig stas, sa serieskaperne til avisen og skal ha bedt dem ta kontakt dersom de jobbet med et nytt prosjekt.

Dermed var det ingen tvil om at de to norske serieskaperne ga Schwimmer en sentral rolle i serien.

– Det føles jo litt rart å gi selveste «Ross» regi på hans skuespill og stemmebruk. Han er nok den av skuespillerne vi ble mest starstucked av, sier Torgersen til VG.

Ifølge castinglisten er også norske «Oppenheimer»-aktuelle Trond Fausa Aurvåg, som er bosatt på St. Hanshaugen. å se i den kommende serien. Han har fått en av hovedrollene som Nico i «Captain Fall».

Aurvåg var også med å se i «Vikingane» i rollen som Rufus.

Les også

Else har bodd i sitt drømmenabolag i 25 år: – Jeg ble forelsket

Les også

Henriette Steenstrup elsker stedet hun bor og nekter å flytte: – En fantastisk fin bydel

Les også

Falt pladask for denne bydelen da han flyttet hjem: – Oslo har utviklet seg helt sinnssykt