Det var før jul at nyheten om at fylkesleder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, var ekskludert av partiets sentralstyre.

Nå melder partiet til de har sendt ut et nytt varsel om eksklusjon. Denne gangen er det Arne Østreng som mottar varselet. Han er leder for bydelslaget i Nordre Aker – det samme lokallaget Ugland Jacobsen hadde før han ble fratatt medlemskapet i partiet.

Det skriver TV 2.

– Det forundrer meg ikke

Arne Østreng bekrefter til Avisa Oslo tirsdag kveld at han mottok varselet før jul, og sier at han ikke kan forstå hvorfor han er ekskludert.

– Jeg ser ingen grunn til at jeg skal bli ekskludert. Jeg har vært lokallagsleder i Nordre Aker, og da har man rett og plikt til å ivareta sine medlemmers interesser. Da Ugland Jacobsen ble ekskludert før jul viste jeg min støtte til ham, og det står jeg for. Jeg ser derimot ingen grunn til at jeg skal bli ekskludert, men det forundrer meg ikke, sier han.

– Hva mener du med det?

– Takhøyden i partiet er lav. Begrunnelsen jeg har fått et at de mener jeg har sagt eller gjort ting som kan skade partiet eller enkeltpersoner i partiet. Jeg føler ikke dette er noe nederlag. Jeg har ingen interesse av å være medlem av et slikt parti.

Østreng har fått frist til 5. januar på å svare på varselet, men det kommer han altså ikke til å gjøre, sier han.

– Jeg har vært tilhenger av partiet siden Anders Langes tid, og har over 20 år bak meg som medlem. I lokallaget har jeg vært nestleder i flere år, og i 2020 har jeg vært leder. Men nei, jeg kommer ikke til å klage på dette. Jeg vil ikke være medlem av et parti der de har et slikt styre.

– Mange er misfornøyd

Til Avisa Oslo uttalte han kort tid etter ekskluderingen av Ugland Jacobsen at han trodde flere i partiet ville vurdere sin fremtid etter avgjørelsen som var tatt. han sa blant annet at han trodde flere i partiet ville vurdere sin fremtid, slik som han selv, og nå forteller han at flere har meldt seg ut.

– Jeg vet at mange er misfornøyd og at noen har meldt seg ut, sier han.

– Flere har vært kritiske til ekskluderingen av Ugland Jacobsen - tror du flere kan vente seg ekskluderingsvarsler?

– Jeg har lest en del avisinnlegg og innlegg i sosiale medier, så jeg ser ikke bort i fra det.

Sparket fylkeslederen

Etter at Frps sentralstyre valgte å gi den demokratisk valgte fylkeslederen sparken ble det opprettet et nytt interimstyre i Oslo Frp: Ketil Solvik-Olsen fikk ryddejobben sammen med andre Frp-profiler som Per-Willy Amundsen, Jon Georg Dale, Kari Kjønnaas Kjos og Peter N. Myhre.

De varslet at det ville bli heftig møtevirksomhet den kommende tiden, og nå kan de tyde på en an av deres avgjørelser er å levere et nytt eksklusjonsvarsel.

«Feig» og «diktatorisk» ledelse

Østreng skal etter eksklusjonen av fylkesleder Jacobsen ha talt partiledelsen midt i mot. Han kalte avsettelsen feig, og skal ha omtalt nedleggelsen av det tidligere fylkesstyret for «diktatorisk».

I vedtaket Østreng mottok før jul står det blant annet at «Arne Østreng har gjennom sine offentlige uttalelser i forbindelse med blant annet sentralstyrets vedtak om å frata Geir Ugland Jacobsen sitt FrP-medlemskap offentlig uttalt seg på en slik måte at det kan ha skadet partiets og partimedlemmers omdømme».