Men etter henvendelse fra kommunen fjerner de nå glassbygget. Det bekrefter TV 2 overfor Medier24.

Årsaken er at Plan- og bygningsetaten (PBE) ikke ser på det som sannsynlig at TV 2s midlertidig godkjenning eller dispensasjon for bygget vil føre frem.

Til Medier24 sier kommunikasjonssjef i TV 2, Tor-Martin Tor-Martin Torbergsen, at de hele veien har vært opptatt av å ha det formelle i orden rundt sine lokaler og studioer.

– Når PBE nå mener at verken midlertidig godkjenning eller dispensasjon vil føre frem, innretter vi oss selvfølgelig deretter. Studioet vil derfor bli fjernet innen fristen angitt av Oslo kommune, sier Torbergsen til Medier24.

TV 2 må fjerne bygget innen 16. januar 2023.

Ikke godkjent

Avisa Oslo har tidligere skrevet om at kanalen har fått et varsel fra kommunen om at bygget strider med etatens bestemmelser.

I et varsel fra Plan- og bygningsetaten datert 23. september krevde de handling fra kanalen.

– Bygningen er i strid med reguleringsplanen som gjelder for eiendommen deres. Bygningen må fjernes innen 16. januar 2023, heter det i brevet.

I verste fall kunne TV 2 risikere bøter om bygget ble stående.

Pandemi-studio

I tillegg til «God Morgen Norge» er studioet blitt brukt som reservestudio for sportssendinger for sjakk, sykkel, vintersport og fotball.

Plan- og bygningsetaten ble gjort oppmerksom på ulovlighetssaken etter et innsendt tips i fjor sommer. I september samme år sendte TV 2 et brev til etaten for å forklare hvorfor studioet ble satt opp.

Kanalen påpekte at studioet ble opprettet under pandemien for å «beskytte sendekritiske funksjoner og sikre vår evne og rolle som kommersiell allmennkringkaster».

Samtidig forsikret TV 2 om at de skulle søke om en godkjennelse til å ha studioet stående. Den søknaden var i oktober fortsatt ikke blitt sendt inn.

– Mottar vi ikke tilbakemelding som endrer vårt syn på saken, vil varselet bli fulgt opp med et pålegg om retting og tilbakeføring til slik det var før tiltaket ble satt opp, sa Atle Jan Larsen, pressekontakt i Plan- og bygningsetaten, til Avisa Oslo i oktober.