– Hvis noen ser skolenotater eller kunstbøker et sted på St Hanshaugen, gi meg beskjed!, sier Daria Lokken til AO.

Nylig fullførte hun sitt første år med kunsthistorie på Universitetet i Oslo (UiO). Det forrige semesteret leide hun hybel ved St. Hanshaugen studentby av en kvinnelig student på utveksling.

For neste semester avtalte hun å leie hybelen til en annen student i samme studentby. Spesifikt skulle hun flytte fra hybel i Hans Ross Gate, til en leilighet i Bjerregaards gate.

Forrige uke flyttet hun alle tingene sine til boden tilhørende den nye studentleiligheten.

– Hun jeg leier av brukte den ikke, og var snill og sa ja til å sette tingene der før jeg dro på ferie, forteller Lokken.

– Ble helt sjokkert

Alt gikk etter planen. Det var bare en ting som manglet; en lås til boden.

Lokken bestemte seg for å kjøpe en lås, men hadde først mulighet til å gjøre dette etter noen dager. Først fylte hun opp boden med alle sine eiendeler: klær, bøker, sko, kofferter, skolebøker, skolenotater og vinterkåper.

Fordi tingene ikke var spesielt verdifulle – og man måtte gjennom flere låste dører for å komme til boden – var Lokken egentlig ikke bekymret for å etterlate boden ulåst i noen dager.

Fem dager senere hadde hun kjøpt lås og kom tilbake.

Boden sto ulåst, slik hun forlot den, men denne gangen – helt tom.

– Jeg ble helt sjokkert, sier Lokken til Avisa Oslo og legger til:

– Det betyr at noen har vært der mellom torsdag ettermiddag 7. juli og tirsdag morgen 12. juli, og fullstendig tømt den ulåste boden min. Kofferten jeg hadde gjort klar til Italia med noen sommerklær er det eneste jeg har igjen.

Hun håper det at hun stiller opp i en sak i AO kan hjelpe med å få tilbake noen av tingene – eller «i det minste få folk til å låse bodene sine ekstra godt i sommer».

Tomme flytteesker tatt

21-åringen reagerer på at ting helt uten verdi er borte, som tomme flytteesker.

– Ingenting av det som er stjålet er av høy verdi. Det er snakk om brukte klær og ting med en sentimental verdi for meg som er vanskelig å erstatte.

Hun forklarer at eiendelene hennes lå i fem lukkede kartongesker, en blå koffert, en stor plastpose og en stor tursekk.

– Det var også noen av min brors ting, som vinterklær, økonomi- og mattebøker og permer med et et helt års mattenotater.

Anmeldte

Utleieren ga straks beskjed til vaktmesteren i bygget, samt SiO som eier studentboligene. Selv dro Lokken til politistasjonen og anmeldte hendelsen.

Til å begynne med trodde Daria at det var SiO som sto bak, på grunn av måten boden var fullstendig renset ut.

– Jeg undersøkte bodområdet for å se om tingene kanskje bare var flyttet et annet sted, og sjekket store søppelkasser i nærheten. Men uten hell.

Vaktmesteren har som regel ansvar for å tømme bodene, og han har bekreftet at verken han eller noen av kollegaene har rørt boden, ifølge Lokken.

Hun venter fremdeles på svar på SiO.

Se SiO sitt svar til Avisa Oslo sin henvendelse nederst i saken.

Tap/tap-situasjon

Selv om det virker ulogisk for 21-åringen, tror hun at det mest sannsynlig er snakk om tyveri.

– Jeg håper virkelig at noen har tømt feil bod, men jeg tror dessverre at noen rett og slett har stjålet alt jeg eier. Likevel er det så mange ting som ikke henger på grep: Det er merkelig å ta absolutt alt. Jeg vet også at flere av bodene er ulåste og fylt med ting, men jeg har ikke hørt om noen som har blitt frastjålet noe.

Studenten kaller det hele en tap/tap-situasjon.

– Hvis det viser seg å være tyveri, så er det en tap/tap-situasjon. Jeg har mistet ting med sentimental verdi for meg, og de som har stjålet tingene mine kommer nok bare til å kaste det, da det er verdt for lite til å ta risikoen med å selge det videre.

Lokken har blitt fortalt at studenthyblene slet med tyveri i bodene i mars, men at tyvene da ødela låser for å komme seg inn. Forsikring har hun heller ikke.

– Sannsynligvis ville jeg uansett ikke fått noe dekket i og med jeg lot boden stå ulåst.

Lokken tar lærdom av dette, og ber nå om hjelp fra folk som kanskje vet, har sett eller hørt noe.

– Alt i alt: Alltid lås boden din, avslutter hun.

– Vanskelig å spekulere i hva som kan ha skjedd

SiO har stor sympati for Lokken, slår boligdirektør Gunn Kirsti Løkka i SiO fast.

– Jeg har stor sympati for Daria, og skjønner at hun er lei seg. Det er flott at hun oppfordrer andre til å være påpasselige med å låse og bruker dette til noe positivt, sier Løkka.

Hun håper at etterlysningen i AO vil bidra til at tingene dukker opp igjen.

– Kan dette være en feil gjort av SiO på noen måte?

– Det er vanskelig å spekulere i hva som kan har skjedd, i og med at boden ikke var låst.

– Utleier og Daria har kontaktet SiO for å høre om dere vet hva som har skjedd. Kan dere bekrefte dette, og hva har dere funnet ut?

– Dersom studenter ikke tømmer boden sin når de sier opp kontrakten sin og flytter ut, vil vaktmester prøve å kontakte leietakeren, og også dokumentere innholdet som settes på hittegodslager.