Advarselen ble utstedt tidlig lørdag morgen. Folk blir oppfordret til å benytte seg av tilfluktsrom og å unngå å være nær vinduer eller ute på balkonger.

Folk blir også bedt om å ta forholdsregler og unngå å bli truffet av skudd eller gjenstander.

Ifølge den ukrainske hæren skal det dreie seg om kamper nær en militærenhet vest for byens sentrum.

Russiske styrker så ut til å omringe Kyiv fra flere fronter natt til lørdag, og første halvdel av natten ble det observert og hørt eksplosjoner og lysglimt i byens utkanter. I løpet av natten opplyste også hæren at den hadde slått tilbake et russisk angrep på en av hovedveiene i Kyiv.

Russisk angrep mot Kyiv

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttalte sent i går kveld at Russland planla å storme hovedstaden Kyiv i løpet av natten. Fram til klokken 6 i dag morges var det ennå ikke meldt om noen større hendelser, men Ukrainas hær opplyser at den slo tilbake et russisk angrep på en av hovedveiene i hovedstaden.

Lokalbefolkning og journalister, blant annet et team fra CNN, hørte tidligere i natt lyden av eksplosjoner og observerte lysglimt over himmelen i utkantene av byen.

Russland stanset resolusjon

Som ventet brukte Russland sin vetorett i FNs sikkerhetsråd da rådet skulle stemme over et resolusjonsutkast som oppfordret Russland til å stanse kampene mot Ukraina og trekke styrkene ut fra ukrainsk territorium.

Tre land avsto fra å stemme, blant dem Kina, mens de øvrige elleve landene stemte for resolusjonsutkastet. Etterpå uttalte FNs generalsekretær António Guterres at verdenssamfunnet ikke må gi opp. Han oppfordrer Russland til å hente hjem soldatene sine.

– Russiske transportfly skutt ned

Ukraina har skutt ned to russiske transportfly, ifølge Ukraina og USA. Begge flyene var av typen Ilyushin Il-76. Det første ble skutt ned nær Vasylkiv, 40 kilometer sør for Kyiv, fredag kveld, ifølge en uttalelse fra Ukrainas generalstab i natt. Det var fallskjermsoldater om bord, ifølge meldingen.

Det andre folket ble skutt ned nær Bila Tserkva, om lag 85 kilometer sør for Kyiv, ifølge to ikke navngitte amerikanske kilder. Russland har ikke kommentert noen av de to hendelsene, og opplysningene har ikke latt seg bekrefte fra uavhengig hold.

LES OGSÅ: