Politiet fikk klokken 17.26 tirsdag kveld melding om at en person var knivstukket inne på Deichmans filial på Holmlia. Det var et vitne som meldte om hendelsen.

Det er snakk om en mindreårig gutt i tenårene, som ikke er kritisk skadet. Han er kjørt til sykehus.

I en pressemelding fra Deichman skriver de at den unge gutten er deltidsansatt på biblioteket, og hendelsen skjedde mens han var på jobb.

En person er pågrepet og siktet etter knivstikkingen, melder NRK tirsdag kveld.

– For kort tid siden har en person møtt hos politiet. Det er en person vi har lett etter i kveld, sier krimleder Håkon Johannessen i Oslo politidistrikt til kanalen.

Fremstår målrettet

Politiets innsatsleder på stedet, Anders Rønning, sier til Nordstrands Blad at gutten skal ha blitt stukket i låret med en skarp gjenstand. Politiet har igangsatt et omfattende søk etter gjerningspersonen, sikret spor på stedet og avhørt vitner.

De vet ikke noe om foranledningen, men forteller at det fremstår som en målrettet handling.

– Det fremstår som at gjerningspersonen har gått målrettet mot fornærmede og gjort dette, og har deretter flyktet ut fra stedet i ukjent retning, sier Rønning.

Går bra etter forholdene

– Guttens pårørende opplyser at det etter forholdene står bra til med gutten, skriver Deichman i pressemeldingen.

Jørn Johansen, kommunikasjonsdirektør i Deichman, sier til Avisa Oslo at de har vektere og rutiner knyttet til flere ting, for å sørge for at det er tryggest mulig.

– Biblioteket, og spesielt Deichman, skal være et trygt sted for alle. Derfor jobber vi med det kontinuerlig, men det umulig å sikre seg mot absolutt alt, sier Johansen.

Deichman vil gå gjennom og evaluere hendelsen når de vet mer.

– Vi vet for lite nå til å si hva som har skjedd i dag. Vi må gå gjennom hva som har skjedd, det er standard og en prosedyre, sier Johansen.

Tett på barn og unge

Ifølge Nordstrands Blad var det mange barn og unge til stede da knivstikkingen fant sted.

– Det er skremmende at det skjer. Som sagt var det en målrettet handling, så ingen andre var i umiddelbar fare. Men at det skjer så tett på barn og ungdom her på biblioteket, ser vi alvorlig på, sier Rønning til Nordstrands Blad.

Nordstrands Blads reporter på stedet melder om at politiet var på ett rom, og barn og ungdom på naborommet. Ifølge Rønning var det mange som oppholdt seg i biblioteket da det skjedde, men at skal ha vært få som fikk det med seg.

– Det er heldigvis ikke mange som fikk med seg den grufulle handlingen. Vi liker ikke at sånt skjer i offentlige rom, og ikke på tidlig kveld med så mye barn og ungdom inne på biblioteket, sier Rønning.

Biblioteket ble stengt klokken 18.15.