Det opplyser Stian Holm, kriminalleder ved Oslo politidistrikt mandag kveld.

– Fornærmede er ikke kritisk skadd og kommer til å klare seg. Vi har vært i kontakt med ham, men vi har ikke fått gjennomført avhør, sier han til Avisa Oslo.

Like før klokken 12.30 mandag ettermiddag fikk politiet melding om et masseslagsmål ved Kuben videregående skole i Kabelgata på Økern.

Nødetatene rykket ut til stedet, der de fant en gutt i tenårene som var påført det som er beskrevet som flere knivstikk.

Siktet for vold med stikkvåpen

Foreløpig er fire tenåringsgutter innbrakt i saken, i tillegg til én gutt som har status som siktet.

– Akkurat nå er han siktet for å ha utøvd vold mot fornærmede med en skarp gjenstand. Selve hendelsesforløpet og hva slags våpen det er snakk om, vil den videre etterforskningen belyse. Vi er fortsatt i en fase der det er gjennomført flere vitneavhør, vi jobber med tekniske spor og har en del gjøremål på blokka, forklarer Holm.

Den opprinnelige meldingen til politiet gikk ut på at det var observert både kniv og en pistol i forbindelse med slagsmålet.

– Har politiet gjort beslag av noen våpen?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på nøyaktig hva som er beslaglagt, men det er gjort beslag i saken, svarer Holm.

Alle de involverte i hendelsen er i 15-16-årsalderen. Kjell Ove Hauge, rektor på Kuben videregående skole, bekreftet mandag ettermiddag at i alle fall den fornærmede gutten er elev på skolen.

Om det også gjelder de øvrige guttene, ønsker han ikke å svare på og viser til politiet. Holm sier på sin side at det er ukjent for ham.

Leter etter videoovervåking

Hvorvidt voldshendelsen skjedde inne på skolens område, er også et tema i den videre etterforskningen.

– Vi har et funnsted hvor vi påtreffer fornærmede, men etterforskningen vil belyse hvor selve hendelsen fant sted, sier Holm.

Han kan videre bekrefte at det var vitner til episoden.

– Det er gjennomført vitneavhør, ja.

– Finnes det videoovervåking som viser hva som skjedde?

– Det er blant de tingene som står på blokka, sier kriminallederen.

Politiet uttalte tidligere mandag at «mye tyder på» at masseslagsmålet og knivstikkingen bunner ut i en eksisterende ungdomskonflikt.

De utelukker heller ikke ytterligere pågripelser i saken.