• Vet du noe om dette? Har du bilder eller video? Tips oss på tips@ao.no eller telefon 22 30 80 00.

En person skal være skutt på Bjølsen, melder operasjonssentralen i Oslo politidistrikt lørdag kveld.

– Vi er på stedet nå, skriver politiet på Twitter.

De fikk melding om hendelsen, som har skjedd i Ålesundgata, klokken 21.03.

– Den skadde blir tatt hånd om av ambulansepersonell og kjøres til sykehus. Ukjent skadeomfang. Vi søker etter flere mistenkte, skriver politiet på Twitter like før klokken 21.30.

Tre mulige mistenkte

Ikke lenge etter melder politiet at de leter etter tre mulige mistenkte som skal ha løpt fra åstedet. Personene beskrives som mørkkledde.

– Det er vitner som har fortalt at i alle fall tre personer har forlatt stedet. De har løpt mot Treschows gate, formentlig krysset den og fortsatt ned mot Akerselva. Vi leter i området med mange patruljer, sier Arve Røtterud, politiets innsatsleder på stedet.

– Det er også nevnt en bil, men det jobber vi videre med, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet.


Søker med helikopter

André Kråkenes, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, kan fortelle at det jobbes både med taktisk og teknisk etterforskning. Politiet søker etter gjerningspersonene med både bakkemannskap og helikopter.

Flere naboer som Avisa Oslo har snakket med, forteller at de hørte et smell før politiet og ambulansepersonell kom til stedet.

– Det hørtes ut som det kom utenfra, sier en nabo.

Den skadde personen ble funnet inne i en leilighet, men politiets opplysninger tyder foreløpig på at åstedet skal ha vært utendørs.

– Vi leter fortsatt etter åstedet, sier Arve Røtterud.

En nabo forteller at det har vært en del bråk i oppgangen tilknyttet leiligheten der fornærmede ble funnet, og at politiet og vektere har vært nødt til å rykke ut dit ved tidligere anledninger.

Ikke livstruende skadet

Politiet har så vidt snakket med den fornærmede mannen, men fulgte ham i ambulansen til Ullevål sykehus. Det dreier seg om en ung mann tidlig i 20-årene, men politiet vil ikke gå nærmere inn på hvor han skal ha blitt skutt.

– Den skadde skal ikke være livstruende skadet, skriver de på Twitter like etter klokken 23.

Det er foreløpig ikke funnet noe våpen, men politiets kriminalteknikere skal ha funnet det som er en hylse eller kule på bakken.

Selv om politiet ikke har kontroll på gjerningspersonene, understreker Røtterud at de ikke skal utgjøre noen fare for publikum.

– Det er det ingen opplysninger som tilsier. De har vært ute i et spesielt ærend, muligens, men de er ikke farlige for andre, sier innsatslederen.

Saken fortsetter under bildet.

undefined

– Leter i våre systemer

Røtterud vil ikke kommentere om fornærmede selv bodde i leiligheten der han ble funnet.

– Tilhører de involverte noe spesielt miljø?

– Vi kan ikke si at det er noe som peker seg ut, men vi leter i våre systemer.

– Hvilken relasjon er det mellom fornærmede og de mistenkte?

– Det er det for tidlig å si noe om nå, svarer Røtterud.

Han legger til at politiet foreløpig ikke kjenner identiteten til de mistenkte personene.

Saken fortsetter under bildet.

Skulle bare sjekke mobilen

Liva Hagamoen (21) har akkurat kjøpt leilighet på Bjølsen. Hun har besøk av venninnen Ragnhild Felling Hovden (30). Ingen av de to jentene hørte skuddene:

– Vi har bare lagd sushi og slappet av vi, forteller de til Avisa Oslo.

Det var ikke før Hovden sjekket mobilen at de fikk med seg hendelsen.

Hagamoen har nylig flyttet inn i blokken, og skulle vise venninnen det nye rommet sitt da hun så at bakgården var full av politibetjenter. Hun forteller at hun ble ganske sjokkert:

– Jeg har bodd her i en og en halv uke, så det er ikke noe jeg forventet. Jeg ble veldig satt ut da jeg leste at det foregikk her.

Hun sier at selv om det var en ubehagelig opplevelse, så er hun ikke nervøs.

– Vi føler oss veldig trygge her, og det viktigste er jo at den som har blitt skutt er på vei til sykehuset og har det bra, sier Hagamoen.

undefined

undefined