VÅLERENGA-SANDEFJORD 2-3:

INTILITY (Nettavisen): 29. juli skulle bli en festdag hvor Vålerenga-supporterne skulle feire at klubben fylte 110 år, men supporterne må feire jubileet på nedrykksplass etter at de gikk på sitt syvende hjemmetap for sesongen mot Sandefjord.

Det så lenge ut til at Vålerenga skulle ryke på et tap hjemme mot nedrykkstruede Sandefjord. Det fikk alarmklokkene til å ringe for TV 2s kommentatorer.

– Slikt som Vålerenga fremstår blir dette en veldig skummel siste halvdel av sesongen. De har en gjeng ute på banen som ikke er så samspilt som de hadde håpet på. Et lag i enorme problemer, kommenterte Jesper Mathisen.

– Jeg tror Geir Bakke klarer å sanke nok poeng til at Vålerenga ikke spiller i Obos neste år. Men om de gutta utpå der ikke tar seg sammen står Vålerenga i reell fare for å dundre ned en divisjon, fortsetter han.

Petter Strand utlignet med et ellevilt brassespark, men kort tid senere slo Sandefjord nok en gang tilbake, og sikret seieren.

Seieren tar Sandefjord over Vålerenga på tabellen. Hovedstadslaget ligger på nedrykksplass etter halvspilt sesong.

– Sympatisk av Vålerenga å feire 110 års jubileet med å spille rullator-fotball, skriver fotballeksperten Lars Tjernås på sin twitterkonto etter kampslutt.

Benket kapteinen

Fredag ble det klart at Sandefjord-kaptein Sander Moen Foss blir Lillestrøm-spiller når kontrakten hans utløper ved årsskiftet. Det falt ikke i god jord hos Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

– Det er irriterende at overgangen til Sander Moen Foss lekker dagen før match. Da gjør vi endringer og prøver noen som skal bli værende her, uttalte Ødegaard til TV 2 før kampen.

Fredrik Berglie startet på midtstopperplassen, men fikk ikke mange minuttene på banen før han måtte av med skade. Midtstopperen ble liggende ned etter en kollisjon i sekstenmeteren, og det var tidlig tydelig at han ikke var i stand til å fortsette kampen.

– Vi ser masse blod utpå der. En skikkelig smell. Ai ai ai, det er fæle bilder, kommenterte TV 2s Morten Langli.

26-åringen ble hjulpet av banen med en ispose foran ansiktet, og ble erstattet av nettopp Moen Foss.

– Kan være verdt millioner

Etter en fryktelig tam førsteomgang kom Vålerenga raskt ut av startblokkene i den andre omgangen, og tok ledelsen etter 52 minutter.

– Der kommer goalen! Og det er Seedy Jatta – han kan være verdt millioner, utbryter Morten Langli.

– Det er glimrende gjort av Simen Juklerød ute til venstre. Slår det innlegget på panna til Seedy Jatta, som er så god i de situasjonene der, legger Jesper Mathisen til.

Som Langli poengterer kan Jatta være verdt nettopp millioner for Vålerenga. Tidligere denne uken erfarte Nettavisen at hovedstadsklubben skal ha avslått et bud på 20 millioner kroner fra østerrikske Sturm Graz.

Sandefjord-comeback

Bortelaget slet med å skape sjanser etter at Vålerenga tok ledelsen. Da hjelper det med en midtbanespiller som vet å skyte frispark.

På elegant vis bøyde Fillip Ottosen ballen over muren, og inn i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Sjøeng.

– Ottoson treffer perfekt. Sjøeng er ikke i nærheten av å stoppe den kanonkula fra svensken, kommenterer Mathisen.

Vondt ble til verre for Vålerenga-supporterne snaue ti minutter senere, da Danilo Al-Saed klemte til fra distanse og sendte Sandefjord i føringen.

– Det er vanskelig for Sjøeng å ta den når den går gjennom beina til forsvarerne, kommenterer Mathisen.