Vålerenga fikk en god start og tok ledelsen ved Daniel Håkans etter 13 minutter. VIF-laget broderte seg innover i feltet, før den finske lynvingen fikk satt sitt annet mål på to kamper.

Rett før halvtimen doblet Petter Strand ledelsen for hovedstadslaget. 29-åringen flikket ballen nede i lengste hjørne etter et innlegg fra Simen Juklerød.

VIF hadde god kontroll på kampen, og det var betydelig nivåforskjell mellom lagene før hvilen, men Raufoss kjempet seg likevel inn i kampen med en scoring rett før pause.

Et godt innlegg fra Torjus Engebakken fant Erlend Hustad inne i feltet. Sistnevnte styrte ballen videre forbi VIF-keeper Magnus Sjøeng.

Vertene hevet seg betraktelig etter hvilen og skapte mange muligheter foran VIF-målet, men klarte ikke omsette sjansene til mål.

Dermed tok Vålerenga sin første seier i 1. divisjon denne sesongen og står med fire poeng. Hovedstadslaget klarte kun 1-1 mot Sogndal i seriepremieren.

Raufoss står med ett poeng etter to kamper og møter Sandnes Ulf i neste runde i 1. divisjon. VIF tar imot Stabæk på hjemmebane i samme runde.