(Nettavisen):

VÅLERENGA -TROMSØ 1–1:

INTILITY ARENA/AKERSGATA (Nettavisen): En scoring av Andrej Ilic etter 63 minutter sørget for at Vålerenga tok poeng mot Tromsø og tar kvalifiseringsplassen i Eliteserien.

Der venter Kristiansund over to kamper.

Haugesund slo Stabæk i sin avgjørende kamp. Samtidig tok Sandefjord tre poeng mot Lillestrøm i sin kamp.

Resultatene gjør at Stabæk rykker ned til Obos-ligaen sammen med AaFK. Tromsø tar bronsen til tross for at Brann tapte stort borte mot Godset.

Ellevilt drama

Vålerenga kom ut fra pausen og leverte bedre enn de har gjort på fryktelig lenge.

– Nå har Vålerenga vært gode. Det må være noe Geir Bakke har sagt i pause. De er tente, sa Skjelbæk.

Til tross for den imponerende prestasjonen ble det enormt spennende på slutten da Jakob Napoleon Romsaas utlignet på overtid.

Om medaljejagende Tromsø hadde scoret igjen etter det ville Vålerenga ha rykket direkte ned, men til tross for et voldsomt press de siste minuttene klarte hjemmelaget å holde unna.

Supporterne tok grep etter pause

Vålerenga tok et utradisjonelt grep for å gi favorittklubben sin en ørliten bedre mulighet for å holde seg i Eliteserien.

I pausen informerte speakeren om at alle kampene med lag som var involvert i nedrykksdramaet skulle starte samtidig 18:07, for å unngå at noen av lagene kan spille på resultat mot slutten av kampen.

Kampene ble startet likt, men allerede få sekunder ble det fyrt opp enorme mengder med bluss på Østblokken, og det ble også kastet ut blusslignende gjenstander på banen.

Det førte til at kampen måtte settes på vent midlertidig.

– Det er mektige kulisser. Gjør de det med vilje, er det smart, sier Marius Skjelbæk.

– Vålerenga har skaffet seg den fordelen de ikke skulle ha når kampene startet samtidig, legger Jesper Mathisen til.

Om planen vil fungere eller ikke er ikke godt å si.

– Dette vil ikke bli akseptert, informerte speakeren kort tid etter at supporterne startet blussfyringen.