Politiet meldte ved 05.30-tiden torsdag om en vannlekkasje i Tøyengata på Grønland i Oslo. Brannvesenet og politiet var raskt på stedet.

Da Avisa Oslo kom til Grønland ved 05.50-tiden det strømmet det fortsatt vann nederst i Tøyengata, like ved Grønland Basar.

Grønland ble en periode sperret fra Åkebergveien til Tøyenbekken.

Dette området var sperret like før klokken 06.00:

Flere bygg mister vannet

Politiet opplyste at to biler som har vært utsatt for vannskader ble flyttet. Det er usikker hvor mange bygg som har fått vann inn torsdag morgen.

Ved 06.20-tiden har kommunen fått stengt vannet i to kummer, noe som ifølge politiet skal ha hatt god effekt.

– Flere bygg i området vil av denne grunn miste vannet, opplyser operasjonsleder.

Like etter klokken 06.30 opplyser politiet at ytterligere to kummer er stengt og at strømmen av vann avtar.

Like før klokken 07.00 ble sperringene i Grønlandsleiret opphevet, men Tøyenbekken vil fortsatt være stengt mellom Grønland og Norbygata mens Vann- og avløpsetaten jobber på stedet.

Etaten opplyser på sine nettsider at vannet blir stengt under reparasjon av bruddet på den offentlige vannledningen ved flere adresser i området. Vannet er ventet å være stengt frem til cirka klokken 14.30 torsdag ettermiddag.

Bussruter rammet

Flere bussruter var rammet av lekkasjen torsdag morgen. En periode stopper ikke linje 60 på Tøyenkirken, Norbygata og Oslo bussterminal. I tillegg stoppet ikke linje 37 på Politihuset og Tøyengata.

Tøyenbekken holdes stengt inntil videre.

Saken oppdateres fortløpende.