Mellom fjelltoppene i Alaskas landskap ble Natural Selection Tour avholdt i helgen. Brettkjøreren Mikkel Bang fra Rodeløkka i Oslo vant i kategorien frikjøring. Han sier at han ikke kunne vært mer fornøyd etter helgens seier:

– Det er en helt utrolig følelse. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal føle. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det er den største konkurransen jeg har vunnet i min karriere, sier han til Avisa Oslo.

Deltakerne vurderes ut fra vanskelighetsgrad og triks i snowboardterrenget, og Bang sier at han har stått på snowboard i hele vinter for å forberede seg til konkurransen.

Se video av seiersløpet lenger ned i saken.

– Noe av de meste krevende stedene man kan kjøre

– Det er et magisk sted, Alaska, sier han og forteller at USA-delstaten er et vidunderlig sted, og terrenget ulikt fra det han kjenner til hjemme i Norge:

– De har utrolige fjell, svære isbreer og det er bratt. Det er noen av de mest krevende stedene man kan kjøre.

Bang forteller at snowboardkjøringen har vært det som har holdt han i form. Han sier at han startet med forberedelsene for konkurransen i desember, og bakkene i Hemsedal kjenner han godt:

– Jeg er vokst opp med å kjøre i Hemsedal. Når det først er sesong, er snowboardkjøring sånn jeg holder meg i form.

Oslo-mannen Mikkel Bang vant med dette løpet:

Det handler om å tørre

Han forteller at det ikke er så mye å annet å tenke på enn selve kjøringen før han legger ut i fjellene. Han påpeker at det viktigste er å ha en plan for hvor man skal kjøre, og stole på seg selv for å unngå å kjøre feil:

– Det handler om å lage en plan før man kjører og være selvsikker på den. Det viktigste er å lage en bra plan så man ikke kjører eller hopper feil sted.

Ut ifra videoer å dømme så er virker det veldig skummelt, hva er trikset?

– Jeg har puttet meg i situasjoner jeg synes er skummelt over lengre tid. Du lærer deg over tid, som for eksempel folk som har sceneskrekk. Det første du må gjøre er å komme deg på scenen. Hvis du fortsetter, så blir du komfortabel til slutt. Tørre å komme over frykten din.

Han sier at han selv kjente på nerver i forkant av konkurransen, men etter øvelser i snøen var det lettere for han håndtere nervene:

– Jeg skal ikke si at jeg ikke var nervøs, men etter at vi hadde kjørt en gang så visste jeg hvordan snøen var og det var lettere å kjøre.