Sporveien meldte om stans i trafikken mellom Ryen og Bergkrystallen på grunn av signalfeil ved Bergkrystallen klokka 08:36. Like før klokka ti var det også stans i all t-banetrafikk på grunn av signalfeil på Tøyen.

Feilen på Tøyen ble oppdaget i halv nitiden og har ført til forsinkelser i formiddag. Klokka 10:10 melder Sporveien at feilen er utbedret og at trafikken er i gang igjen.

Trolig ingen sammenheng

– Signalfeilene har mest sannsynlig ingen sammenheng, men det er for tidlig å konkludere nå, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Sporveien tirsdag i halv nitiden.

Hun forteller at feilene vil påvirke passasjerene. På Tøyen jobber Sporveiens mannskap med å fikse feilen.

– Inntil videre passerer T-banetogene på Tøyen, men det er veldig saktegående kjøring der feilen er. Det gir forsinkelser på samtlige linjer, sier Østby og understreker at togene også stopper på Tøyen.

Sjekk reisegarantien

Hun oppfordrer passasjerer som skulle ta T-banen fra Bergkrystallen å finne alternativ transport, eller sjekke om de har krav på reisegaranti på Ruter.no.

– Akkurat nå er det full stans og T-banetogene snur på Ryen. Vi har folk på vei til stedet og håper å gjenoppta kjøringen der snart, men også da saktegående inntil feilen er funnet og utbedret, sier Østby.