– Hei, hei. Det snør ute.

– Ja, det gjør det, svarer vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

Og det skal det gjøre hele tirsdag, skal man tro meteorologenes prognoser. Men fortvil ikke, værbildet vil fort snu.

Varierende vær

Fra morgendagen av er det meldt vindkast opp mot 20 meter i sekundet, i tillegg til regn utover kvelden.

– Jo lenger øst man kommer, desto mer vil man merke vinden på det sentrale Østlandet. Det blir mer vind andre steder i landet, men det vil også være merkbart her i løpet av kvelden, sier Granerød.

Meteorologen byr på bred variasjon i ukas værmeny. Menyen innebærer alt fra sterk vind til sol og typisk «vårvær» til helga.

– Utover torsdagen går været fra vindfullt, med skyer og regn, til lettere skydekke og plussgrader.

Og som om ikke det var nok: Lørdag er det meldt elleville 10 grader.

– Fredag og lørdag får vi en forsmak på våren – med 8 til 10 grader – og perioder med sol.


Pluss, pluss, så blir det ikke kluss. Eller?

Men alt med ukas vær er ikke nødvendigvis bare fryd og gammen. Regnet som er ventet, kan også forårsake glatte veier. Og da må man være ekstra bevisst når man ferdes.

– Snøen kommer ikke til å være løs og fin lenger, men det kan bli glatt. Særlig på fortau – der kan det blir vått og slapsete. Med mildværet som kommer utover morgendagen, kan det fort bli speilblankt om en ikke gjør tiltak på forhånd, sier Granerød.

Prognosene til meteorologene lyder imidlertid lovende for tiden fremover. Meteorologene viser prognoser frem til torsdag 8. februar, og det er utelukkende plussgrader – på dagtid.

– Det ser ut som at vi får flere dager, særlig gjennom helga, med høye temperaturer i forhold til hva som er normalt for årstiden. Det blir ikke noe stor kuldebølge med det første.

Og hvis du er litt usikker på hva du kan gjøre de neste dagene, har heldigvis Granerød noen knallråd til deg:

– Det er fremdeles snø i marka, så det blir sikkert flotte skiforhold mange steder. På lørdagen får man planlegge dagen med Kvikk Lunsj og appelsin i sola. Så får en samtidig forberede seg på ekstra vind og glatt føre. For mange er det sikkert broddene som gjelder på fortauet.

LES OGSÅ:

Les også

Marit har sett en forvandling fra førerplass gjennom 37 år: – Folk stolte på bussen før