Regnet som kommer mandag kveld, kan fort føre til speilblanke veier mandag kveld og tirsdag morgen. Det får Vegtrafikksentralen til å komme med en klar oppfordring.

– Kjør etter forholdene, avpasse farten, hold god avstand til bilen foran og kjøre forsiktig. Og, selvfølgelig ha gode dekk på bilen, sier Mette Brunes, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

– Har ikke alle gode dekk nå?

– Det har jo vært sånn tidligere. Plutselig møter vi biler som fortsatt har sommerdekk eller veldig slitte vinterdekk, svarer hun.

Operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet sier at det skal være godt saltet på hovedveiene i Oslo, men at det sikkert er glatt på noen småveier.

– Oppfordringen er den samme som alltid – kjør etter vær og forhold.

Advarer også om været torsdag

Torsdag kan det komme snø, ifølge Siri Wiberg i Meteorologisk institutt.

– Hva tenker du om trafikksikkerheten som følge av snøfallet?

– Det er ikke så mye at det skal være noen store problemer, men i Oslo er det ikke så mye som skal til før folk strever med kjøringen. Det kan være fint å være obs på at det kommer påfyll med snø. I tillegg kan smeltet snø eller regn fryse til is, og hvis det kommer nysnø på toppen kan det fort bli litt sånn: «Shit, her var det ganske glatt», sier Wiberg.

Men mulighetene for snø, gjør henne også optimistisk. Kanskje vi får hvit jul i år.

– Vi får krysse fingrene for at det holder ved. Her i Oslo-området kan det komme 5–10 cm. Det vil gjøre seg godt, sier Wiberg.

Hun sier det bare er å nyte været tirsdag. Da har forhåpentligvis tåka fra mandagen lettet, noe som gjør at sola titter fram.

– Jeg har også vært ute i tåka i dag, og har ikke noen annen forklaring enn at det kommer fuktig luft fra sørlige strøk fra havet og innover land. I tillegg kan det komme av temperaturforskjeller mellom fjord/ikke fjord, sier hun.