(Nettavisen): For bare få dager siden varslet Yr.no hele 17 grader i hovedstaden førstkommende mandag. Søndag er tallet nedjustert til 13.

– Det er nok en liten feil i hvordan temperaturene blir satt på Yr.no nå. Den viser litt høye temperaturer, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander, og legger til at feilen skal følges opp.

For fredagen viser værvarslingen hele 20 grader i Oslo, men også dette ser ut til å være feil.

– De høye temperaturene på 16–20 grader må vi nok ta litt med en klype salt. Vi må nok ta til takke med tosifret tall i Oslo. I det minste blir det nok 11 grader. Kanskje opp mot 13 med litt solgløtt, noe det er gode sjanser for, forteller meteorologen.

Les også: Siste dag for piggdekk

Skiftende vær

Dessverre er det ikke mye annet som støtter opp om så høye temperaturer som 20 grader, og vi går mot nok en uke med mildt vær hele uka.

Borander forklarer at veldig fuktig luft fra sør mest sannsynlig betyr en god del skyer her.

– Stikkord for uka er skiftende vær, og mildt de aller fleste deler av landet.

Uka som kommer byr med andre ord på vekslende vær med regn og opphold. Mest regn blir det på Vestlandet. Best sjanser for sol innimellom regnslagene, er det på Sørlandet, Østlandet og i Trøndelag.

Generelt i Sør-Norge vil temperaturene stort sett ligge på mellom 12–15 grader. Per nå ser det ut til at temperaturene synker litt på onsdag, men at det vil stige mot helgen igjen.

Les også: Test av plantelys: – En lampe som forvandler rommet ditt

Fare for overvann

Nord i landet er det ventet mildere luft, og Borander ber folk være forberedt på overgangen til mildvær og regn med tanke på snøsmelting og overvann.

Enkelte steder har mildværet allerede kommet.

– På Helgeland blir det litt ekstra vått. Fra søndag til mandag kan det komme 40 til 50 millimeter regn enkelte steder, skriver Meteorologene i en melding på X.

Nordlendingene kan likevel juble over at minusgradene er på vei bort for denne gang. Søndag er siste dag det er meldt minusgrader hele døgnet i Troms, men i Finnmark er siste dag mandag.

– Sikkert vårtegn

– Men er det sjanser for mer snø noen steder?

– Nei, det ser ikke sånn ut kommende uke. Uka etter er det igjen en viss sjanse for nordavind, særlig i Nord-Norge og Trøndelag. Da kan det fort bli snøbyger, sier Borander.

Også i sør skal det bli kjøligere den uka, men det betyr ikke nødvendigvis påfyll av snø.

– Det blir hvert fall ingen store snømengder verken i nord eller i sør de neste ti dagene. Det får vi ta som et sikkert vårtegn.

Les også. Gladmelding: Her blir det 17 varmegrader