12:52: En mann blir utsatt for risp i overkroppen, trolig med en machetelignende kniv på Majorstuen.

13:46: Melding til politiet om slagsmål ved Oslo city og at den ene personen skal ha hatt en kniv – her har politiet i etterkant vurdert at varslingene om kniv ikke stemmer.

13:52: Varsling om krangel på Grønland, hvor en person skal ha vært truende med kniv – politiet har foreløpig ikke bekreftet funn av kniv.

– Har kontroll

– Vi har ingen indikasjoner på at disse tilfellene er i sammenheng med hverandre. Vi agerer på hver melding vi får når de oppstår, og nå har vi kontroll på begge situasjonene utenfor Oslo City og ved Vaterland, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt ved politiets operasjonssentral klokka 14:05.

Politipatruljer jobber fortsatt på stedet med å nøste i de to siste hendelsene og hva som er bakgrunnen for dem.

Langfeldt påpeker at de må ta høyde for at varslingene som kommer inn til politiet ikke har nøyaktig informasjon.

– Når vi får slike meldinger, er det innledningsvis hva som har blitt oppfattet og vi må avdekke hva som har skjedd og om det involverer våpen eller ikke. Det må vi etterforske videre.

Klokken 14:24 oppdaterer politiet om Oslo City-hendelsen:

– Vi tror ikke at opplysningene om at minst en av partene bar kniv stemmer. Trolig snakk om en bakenforliggende konflikt mellom partene. Endte med bortvisning.

Hendelsen på Grønland involverer en mann i 40-årene og en i 20-årene. Politiet har foreløpig ikke personalia på de involverte ved Oslo City. De mener å ha kontroll på alle de involverte, selv om de holder mulighetene åpne for flere.

Til legevakt

I hendelsen på Majorstua er det bekreftet at en machetelignende kniv var involvert.

Fornærmede kjøres legevakta for behandling av noen risp på overkroppen, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Politiet opplyser klokka 13.23 at de har tatt beslag i en machete-lignende kniv som de undersøker om har vært brukt under hendelsen.