Tilbudet er for alle og er gratis å delta på, skriver Museet på sine hjemmesider.

– Kjenn din by er et populært tilbud som har vært til glede for byens innbyggere og tilreisende siden 1950. Byvandringene tar for seg ulike deler av Oslos historie, og er perfekt for deg som ønsker å bli bedre kjent med byen, sier Linken Apall-Olsen, leder for by- og teaterhistorie ved Bymuseet.

Bli bedre kjent med Torshovbyen

I høst kan byens innbyggere og tilreisende blant annet bli bedre kjent med Torshovbyen.

Torshov ble bygd ut av Kristiania kommune under ledelse av den visjonære byplansjefen Harald Hals, helt i tråd med datidens byplanidealer. I år er det hundre år siden Torshovbyen sto ferdig.

Her ble drømmen om en vakker by for vanlige folk oppfylt, heter det i en pressemelding fra bymuseet.

- Torshov ble til i en epoke hvor byplanlegging og boligbygging for alvor ble et samfunnsspørsmål, og er blitt stående som ett av 1900-tallets flotteste og mest ambisiøse boligprosjekter.

Flere byvandringer

Det er også mulig å være med på en vandring på universitetsområdet på Blindern og få et innblikk i de ambisiøse planene for den nye universitetsbyen.

- Med sin moderne arkitektur og kobling mellom inne- og uterom var universitetsområdet nyskapende i Norge, og ikke minst utskjelt! I dag er hele området fredet og regnes som en av verdens mest vellykkede campus, skriver museet på sine nettsider.