Jeg er oppvokst opp på Kalbakken, i bydel Grorud. I familien min var det både utfordringer og gleder knyttet til oss. Vi hadde ikke alltid råd til å gjøre det vi ville gjøre, men det stoppet aldri oss fra å ha det gøy. Det kunne være frustrerende til tider, fordi jeg ikke alltid fikk det jeg trengte eller ønsket meg.

Som den ene gangen jeg trengte en ny skolesekk, eller ønsket meg nye sko til bursdagen. Vi gjorde likevel det beste ut av det.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Mine venner og jeg har opplevd rasisme og diskriminering på grunn av vår bakgrunn og hvor vi bor. Som oppvokst på østkanten møter jeg stadig på fordommer om hvor jeg er fra. Mange ser på området som et problemområde med høy kriminalitet og lavere levestandard, men det er ikke slik jeg kjenner det. For meg er denne siden av byen mangfoldig, med folk fra mange ulike land og kulturer. Et sted der ulike bakgrunner, ideer og meninger møtes med åpenhet og nysgjerrighet.

I bydel Grorud har jeg fått livslange vennskap sammen med klassekompiser og naboene mine, som elsker å dele historier om hvor takknemlige de er for å kunne bo i Oslo. Akkurat som alle andre bydeler, så har vi mennesker som virkelig brenner for et bedre miljø. Det er en bydel med sterk samfunnsånd og stort hjerte, som folk hjelper hverandre.

Vi er, på lik linje med de fleste andre, helt vanlige mennesker. Ingen her ble født kriminelle.

Et sted å ha det gøy - uansett hva jeg hadde råd til

Utenfor familien min hadde jeg venner som jeg kunne snakke med om alt mulig rart. Vi hang mye på klubben på Kalbakken, for her kunne vi spille spill, se film eller bare slappe av, sammen med andre ungdommer fra området. Fritidsklubben er et lavterskeltilbud, men for oss ble det like mye vårt andre hjem.

Mer debatt: Jeg flyttet til det forhåndsdømte, utskjelte og neglisjerte stedet i Oslo

For oss som ikke hadde råd til å spille fotball, eller drive med annen organisert idrett, så var dette stedet vi kunne dyrke våre interesser. Det var her jeg fant interessen for å jobbe med ungdom og engasjere meg politisk. Men like mye var dette stedet der jeg bare kunne være ung, og ha det gøy, uansett hvor jeg var fra eller hva jeg hadde råd til.

Så når jeg leser kommentarer på kommentarer om alt Grorud er og ikke er, kommentarer fylt av fordommer og stereotypiske tanker så får jeg en klump i magen. Det er helt umulig for meg å skjønne at det er Grorud de skriver om, så fjernt fra hvordan jeg kjenner det. Du blir ikke kjent med oss gjennom å lese kommentarer - du blir kjent med oss ved å oppleve. Ved å besøke oss.

Hvis flere hadde møtt oss med den samme holdningen, tror jeg mange ville opplevd at stereotypene ikke stemmer overens med virkeligheten.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Vi som har vokst opp i områder som kalles ghetto vet hva det gjør med oss

Les også

Da «woke» kom hjem til Norge

Les også

Vest i byen kan folk røyke cannabis i fred. På østkanten følger politiet med

Les også

I fritt fall fra Frognerseteren og inn i Oslos mørke netter