– Vi har håndtert fugle- og svineinfluensa tidligere, men dette er noe helt annet, sier Pål Trælvik til Avisa Oslo

Norway Cup-generalen jobber i disse dager på spreng for å legge ulike planer for å få arrangert årets turnering. I fjor måtte Norway Cup avlyses for første gang på 44 år.

Per dags dato er det mye usikkerhet. Men fortsatt har man et håp om at smittesituasjonen i sommer skal være god nok til at man kan avholde et trygt arrangement på Ekebergsletta.

– Det er et særdeles komplisert puslespill som skal legges. Og samtidig må vi være sikre på at folk kan føle seg trygge og at det blir god flyt i arrangementet, forteller han.

Les også

Nauy (39) ble hasteinnlagt etter en heroinoverdose. Da han våknet opp, var beinet amputert

Plan A og B

Andre uken i mai vil regjeringen komme med en ny oppdatering som vil gi flere svar på hva slags arrangement man kan få til på sensommeren. Trælvik og kollegene jobber nå ut ifra to hovedplaner.

Plan A: Norway Cup som det har vært tidligere

  • Deltakerne overnatter på skoler i nærmiljøet slik som før.
  • Deltakerne kommer til og fra Ekebergsletta med kollektivtransport.
  • Alle måltider blir servert i Ekebergshallen med tilhørende telt. Man legger uansett til rette for større spiseplass på grunn av avstand mellom bordene. Det vil kun bli servert varm middag – ikke varm lunsj som tidligere. Lunsj blir servert utendørs.

Plan B: Norway Cup med begrensninger

  • Deltakerne får ikke lov til å overnatte på skoler.
  • Det blir ikke tillatt å spise i fellesskap innendørs.
  • Da blir det i utgangspunktet vanskelig å delta for lag langt utenfor Oslo. Hotell blir dermed et alternativ, dersom det holdes åpent.

– Det er de to store planene våre nå. Så er det samtidig innenfor disse planene igjen delt inn etter strenge tiltak, middels strenge tiltak og mildere tiltak, sier Trælvik.

Førstemann til mølla

Ved årsskiftet ble det bestemt at årets Norway Cup uansett blir et nasjonalt arrangement. Vanligvis deltar flere hundre utenlandske lag, men det blir naturligvis vanskelig i år på grunn av reiserestriksjoner og karantene.

Nå er det rundt 1000 lag som er påmeldt. Nylig utsatte arrangørene påmeldingsfristen fra starten av mai til 1. juni.

Trælvik og co. forbereder seg på begrensninger knyttet til antall lag og deltakere. Derfor er det bestemt at de første lagene som er påmeldt vil bli prioritert.

– På et tidspunkt vil vi bli nødt til å sette en strek og heller ønske lagene tilbake til 2022, sier han.

Fredag er det 100 dager igjen til arrangementet etter planen skal starte. Trælvik går en spennende tid i møte.

– I en smitteutviklingsperspektiv er 100 dager ganske lenge, men samtidig så må vi ta beslutninger i god tid før den tid. Det er kjempevanskelig for oss og regjeringen. Så får vi se hva det blir til.