Det er skuffende at SV prioriterte politiske posisjoner framfor et rødgrønt samarbeid. SV har 12 prosent oppslutning i bydelen, og Arbeiderpartiet har over 30 prosent. Derfor mente vi det var rimelig at Arbeiderpartiet fortsatt skulle ha BU-ledervervet.

Vi tilbød derfor SV nestledervervet og to komiteledere, men de avslo tilbudet.

Ledervervet var avgjørende

Tre bydelsutvalg-representanter som jeg har stor respekt for, skriver: «Dessverre valgte Arbeiderpartiet å prioritere egne interesser». Ingen av dem som var med i forhandlingsprosessen fra Søndre Nordstrand Arbeiderparti kjenner seg igjen i denne beskrivelsen. Vi mener at vi strakk oss langt for å ivareta et rødgrønt samarbeid.

Arbeiderpartiet ønsker helt klart et politisk samarbeid med SV, Rødt og MDG. Men av respekt for folks ønske, som viste seg gjennom valgresultatet, var BU-ledervervet et avgjørende krav for Arbeiderpartiet i forhandlingene. Vi fikk fem av femten plasser i bydelsutvalget. Vi er det klart største partiet, og større enn SV, Rødt og MDG til sammen.

Gikk selv til Høyre for å danne flertall

Innlegget fortsatte slik: «Morgenen etter fikk vi vite at de hadde valgt å søke samarbeid med Høyre, for å få de posisjonene de ønsket for seg selv.» Dette er underlig lesning, for senere har vi fått bekreftet at SV, Rødt og MDG selv gikk til Høyre for å danne flertall.

Jeg er mattelærer, og vet at de fem representantene våre pluss Høyres tre representanter gir et flertall i bydelsutvalget. Det visste også de fem representantene fra SV, Rødt og MDG.

Da forhandlingene ikke nådde fram, var det naturlig for oss å snakke med andre partier for å undersøke andre fornuftige valgtekniske alternativer. Det er et samarbeid mellom politiske partier hvor man inngår en avtale om å samarbeide om enkelte valgtekniske punkter, uten at det gir føringer for politisk samarbeid.

Vi må legge debatten om konstituering, posisjoner og verv bak oss nå. Nå er det viktig å se framover. Vi skal utjevne sosiale forskjeller, hjelpe ungdom ut i arbeid, og sikre alle barn og unge gode fritidstilbud. Vi ser fram til godt samarbeid med alle partier, særlig med de rødgrønne som står oss nært.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

NFF Oslo: Det er bygget tusenvis av nye boliger, men ingen fotballbaner

Les også

Kjære Jonas: Hvilket annet sted i Norge ville dere ha tatt sjansen på å provosere innbyggerne like mye?