– En av Klanens (ledere, journ.anm.) har blitt utsatt for vold på byen. Dette ene og alene på grunn av sitt verv i Klanen.

Slik starter et innlegg på Klanens hjemmeside søndag. Klanen hevder der at en leder skal ha blitt utsatt for vold - av en annen person eller personer med tilknytning til Vålerenga.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Klanen, som ikke har ytterliggere kommentarer.

I innlegget på Klanens hjemmeside vises det til at den påståtte volden er helt uakseptabel.

– Vold og trusler i egne rekker aksepterer vi ikke, skriver Klanen.

Videre hevdes det at volden er utøvd med bakgrunn i enkelte avgjørelser tatt av Klanen, og at voldsutøver/voldsutøvere identifiserer seg med Vålerenga, uten at dette spesifiseres videre.

– Vold mot sine egne, er så lavmål, at vi ikke vet hvordan vi skal sette ord på det.

Klanen skriver også at de vil møte alle former for trusler og angrep med alle tilgjengelige tiltak for å verne om medlemmer og andre med tilknytning til Klanen som føler seg truet.

Innkalt til møte

Ronnie Bergheim, sikkerhetssjef i Vålerenga Fotball, bekrefter til Avisa Oslo at de er kjent med hendelsen.

Også styreleder i Vålerenga Fotball AS, Kjetil Siem, sier de er blitt gjort oppmerksom på hendelsen og at de har innkalt til et møte om saken i uken som kommer.

– Det handler så vidt vi forstår om en person som er utestengt på grunn av dårlig oppførsel og nekter å godta dette. Men vi i styrene kjenner ikke saken godt nok til å uttale annet, enn at dersom dette stemmer er det uakseptabelt og utestengelse virker i så fall med dette å være beviselig korrekt igangsatt. Mer enn dette er ikke mulig å kommentere per nå.

Naturlig nok er fokuset innad i Vålerenga rettet mot den svært viktige kampen mot Stabæk søndag klokken 17.00, som sendes hos Avisa Oslo.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Oslo-politiets krimvakt Jørn Espen Nilsen, som ikke er kjent med hendelsen.

LES OGSÅ: