– Regjeringen oppfordrer alle kommuner til å fastsette forbud mot tømming av septik fra fritidsbåter. Per nå har nesten alle kommuner langs indre Oslofjord vedtatt dette, og kun Asker, Bærum og Oslo gjenstår, sier Vea.

I bystyrets muntlige spørretime onsdag, spurte Vea byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav, om det vil legges fram et forslag om forbud også for Oslo.

– Vi deler engasjementet for Oslofjorden, innleder Stav.

Og fortsetter:

– Fiske- og sjøfuglbestanden er kraftig svekket, og noen er også forsvunnet. Det er positivt at regjeringa har lagt fram en tiltaksplan for Oslofjorden. Vi jobber med en rekke tiltak rettet mot bedring av vannkvaliteten, sier Stav.

Stav sier hun har bedt Bymiljøetaten se på hvordan et forbud mot septik burde innrettes.

– Jeg vil komme tilbake til bystyret når jeg har fått et svar fra Bymiljøetaten. Det ble bestilt i begynnelsen av august, og ligger an til å komme tilbake til bystyret i oktober, opplyser Stav.

Tømmestasjoner

Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg har også et spørsmål til byråd Stav.

– Ship ohoi, ordfører, innleder Rygg.

Hun mener det bør utbygges et godt nett for tømmestasjoner for septiktanker.

– Det har faktisk dette bystyret vedtatt at vi skal for to år siden. Jeg er spent på hvordan byrådet har fulgt opp det vedtaket. Så vidt jeg vet fins kun de samme fire tømmestasjonene nå. Jeg tror at når man innfører å forby noen ting, så er det viktig å gjøre det lett for folk å unngå forbudet.

Stav svarer at byrådet jobber for å øke rensegraden så langt de klarer.

– Dette med septiktømming er noe Bymiljøetaten ser på, så jeg ber om å komme tilbake til dette. Forbud og tilgang til tømmemuligheter må sees i sammenheng her, så derfor er det viktig å få et faglig grunnlag for å vurdere tiltak, sier Stav.