(NAB/NTB): For det er bare Sotra-trener Renate Blindheim som har ledet et herrelag i norsk toppfotball tidligere. Rislaa har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen.

Det er de tre øverste divisjonene i norsk fotball som er definert som toppfotball av Norges Fotballforbund.

Uefa-lisens og mastergrad

Den nye Skeid-treneren er Uefa A-lisensiert trener, har en mastergrad i kroppsøving fra Norges Idrettshøyskole.

Hun blir med dette den første kvinnelige A-lagstrener på herresiden i Skeid noensinne.

– Vilde imponerte oss veldig på intervju, og har vært en av våre foretrukne kandidater lenge til jobben. Hun har brukt tiden godt på å sette seg inn i hva Skeid er, hva hun vil med laget og hvordan dette skal formes videre, forteller Jo Andreas Gundersen fra Skeids styre.

31-åringen kommer fra rollen som hovedtrener for Skeids juniorlag og har tidligere hatt flere forskjellige roller i Grorud.

Les også

Noe må ofres. Ett bra lag i byen er bedre enn tre middelmådige

– Betyr enormt mye

– Å få muligheten til å lede en klubb som Skeid med så lange tradisjoner og historie betyr enormt mye for meg, og jeg ser virkelig fram til å komme i gang å bygge videre på arbeidet som allerede er startet. Vi skal bygge en sterk prestasjonskultur, vi skal ha det moro og vi skal vinne fotballkamper, sier Rislaa.

Daglig leder Daniel Holmeide Strand er godt fornøyd med valget som styret landet på.

– Vilde har vært et rivjern i år, og har imponert oss alle med fagkunnskap, arbeidskapasitet og metodikk. Det har vært et friskt pust, og sammen med Martin Dolvik har de to vært helt avgjørende for at det ble to stjerner i Akademiklassifiseringen. Sånn sett har Vilde gode forutsetninger til å bygge videre på det arbeidet som er gjort i yngres de siste årene, og vi har mange spennende spillere på vei nå som betyr en lys framtid, sier Daniel.

Skeid rykket forrige sesong ned fra 1. divisjon etter å ha endt som tabelljumbo med bare 14 poeng. I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen.