Vinmonopolet skal prøve ut en ny betalingsløsning innen kort tid. Selvbetjente kasser er blitt normalt i flere butikker, og nå skal også polet prøve på det samme.

– Vi har allerede i en periode pilotert løsningen på Bekkestua i Bærum, og erfaringene derfra er så positive at vi ønsker en bredere test, sier Linda Frid Andresen, kjededirektør i Vinmonopolet i en pressemelding.

Foreløpig har ikke Vinmonopolet en dato klar for når løsninger blir å se på Oslo City. Men det er neppe langt frem i tid.

Løsningen blir slik man kjenner den fra annen varehandel, med ett viktig unntak; en Vinmonopol-ansatt vil alltid være i selvutsjekks-området for å gjennomføre ansvarlig salg, som innebærer å sjekke alder på unge kunder, stoppe eventuelt berusede kunder og forsøk på langing.

– Vår erfaring så langt er at selvbetjente kasser forebygger køer og gir raskere ekspedisjon av forhåndsbestilte nettordre. Særlig tror vi dette kan være et godt supplement for en rekke bypol og butikker der det tidvis er svært mange kunder samtidig. Vi håper og tror folk vil sette pris på dette nye tilbudet, sier Andresen videre i pressemeldingen.

Ordningen vil bli testet gjennom 2022 og deretter evaluert i starten av 2023. Med gode testresultater vil ordningene bli vurdert som et fast supplement i butikkene der behovet er størst.