Det opplyser de i en pressemelding fredag kveld.

– Deichman stenger fordi pandemisituasjonen nå er så uavklart, etter utviklingen i Nordre Follo, at vi anser stenging som et nødvendig og viktig bidrag for å hindre smittespredning, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Får praktiske konsekvenser

Stengingen gjelder det nye hovedbiblioteket i Bjørvika og alle andre Deichmanbiblioteker i Oslo.

– Å stenge får mange praktiske konsekvenser for lånerne våre. Beslutningen om å stenge ble tatt fredag kveld, så vi trenger noe tid på å få oversikt over hvordan vi skal betjene lånerne mens bibliotekene er stengte, sier biblioteksjefen.

På nettsidene sine skriver Deichman:

Vi ber derfor deg, låneren vår, om tålmodighet på spørsmål om hva du skal gjøre med bøker, filmer og så videre som enten skulle innleveres eller hentes. Det beste vi kan si i dag, er at vi vil komme med mer presis informasjon så fort vi kan. Vi lover å oppdatere deg så fort vi vet noe, enten i sosiale medier, på nettsidene eller via et ekstra nyhetsbrev (til registrerte lånere).

Vi regner med at mer informasjon fra nasjonale og lokale myndigheter kan komme i helgen, noe vi må forholde oss til. Hvor lenge vi holder bibliotekene stengt, er umulig å svare på nå. Det mest sikre akkurat nå er at Deichman ikke ønsket å ta noen sjanser i denne situasjonen.

Følger situasjonen fortløpende

Beslutningen om å stenge er Deichmans egen. I påvente av mer informasjon mener vi dette er mest riktig. Deichman følger situasjonen fortløpende.

Deichman er etat for folkebibliotekene i Oslo kommune og består av 22 biblioteker over hele Oslo.