Avisa Oslo oppdaterer saken.

Jeg har hele tiden vært klar på at ansvaret for det som skjedde på nachspielet under FrPs landsmøte 29. april ligger hos meg, og jeg har vært fast bestemt på å ta det ansvaret og å rette opp mine feil.

Slik innleder Lars Petter Solås sin Facebook-oppdatering tirsdag.

– Det innebærer også at jeg ikke skal stå i veien for partiet og de andre dyktige kandidatene på listen til Oslo FrP i det kommende valget. Derfor har jeg i dag søkt valgstyret i Oslo om å bli strøket fra partiets lister til bystyret og bydelsutvalget, skriver han videre.

Les mer om Solås-saken:

Måtte selv trekke seg

Denne helga ble det klart at sentralstyret i Fremskrittspartiet ekskluderer Solås fra partiet etter en hendelse på et nachspiel under partiets landsmøte tidligere i vår.

Avisa Oslo har tidligere omtalt at det er opp til Solås selv – som etter planen skulle stå som første kandidat på Frps valgliste – om han vil trekke seg fra denne plassen. Det gjør han altså nå.

– Det viktigste for meg i partipolitikken er ikke meg selv, posisjoner eller verv. Det viktigste for meg har alltid vært sakene jeg har brent for og byen jeg bor i. Derfor er det også avgjørende for meg at jeg som person ikke skal stå veien for at Fremskrittspartiet og politikken jeg har investert så mye i, kan gjør et best mulig valg.

Rent formelt har han altså søkt valgstyret i Oslo om å få bli strøket fra valglisten. Etter hva Avisa Oslo forstår, vil denne søknaden etter all sannsynlighet bli godkjent. Dermed rykker andrekandidat Magnus Birkelund (37) opp til førsteplass.

Politisk redaktør Eirik Mosveen: – Ryddegutten som rotet til alt i en rotbløyte

– Skuffet over meg selv

– Jeg er dypt takknemlig for tilliten og mulighetene jeg har fått i FrP gjennom mange år. Like dypt er jeg skuffet over meg selv og hvordan jeg har klart å bryte den tilliten, skriver den tidligere Frp-toppen, og legger til at han er fast bestemt på å rette opp sine feil.

– Når hverdagen kommer tilbake håper jeg at jeg igjen kan få bruke mitt engasjement til noe positivt, men denne gangen utenfor FrP og politikken. Jeg håper fremdeles noen har behov for erfaringen og kompetansen jeg har gjennom 20 år i politikk og organisasjonsliv.

Han forteller at han fremover vil bruke mer tid på familie og venner, og på å bli en bedre versjon av seg selv.

– Jeg beklager igjen dypt til alle de som har blitt rammet av denne saken. Beklager til dere alle.

Andrekandidaten klar

Når Solås nå trekker seg, vil alle de som opprinnelig sto bak ham på listen rykke opp.

Den nye andrekandidaten er derfor Julianne Ofstad. Hun sier til AO at hun er klar for oppgaven og ansvaret.

– Det er jeg selvfølgelig. Jeg skulle gjerne sett at det ikke var på den måten det skjedde, men sånn er det.

Det har ikke lykkes AO å komme i kontakt med den nye førstekandidaten Magnus Birkelund, men Ofstad har full tiltro til partiets nye listetopp i Oslo.

– Jeg tror Magnus kommer til å gjøre en kjempejobb. Han er kjempedyktig og en viktig ressurs