Det ligger an til et spennende bystyremøte.

På forhånd har ordfører Marianne Borgen (SV) varslet behov for en full gjennomgang av reglene Oslo kommune har for kommunale boliger. Samtidig har Venstre og Rødt stått i front for å oppheve utkastelsen av den Tøyen-bosatte familien Jama.

Den sju personer store Jama-familien ble kastet ut av politiet fra den kommunale leiligheten sin på Tøyen de hadde bodd i ti år.

Bakgrunnen for utkastelsen er at far Mohammed Jamas jobb som drosjesjåfør førte til at familien i 2020 fikk inn 15.000 kroner mer enn den veiledende grensen for rett på kommunal bolig, som er 582.768 kroner i året.

Dette har skapt sterke reaksjoner.

– At du tar en barnefamilie på sju personer og setter på gata, rått og brutalt i en by med korona, hvor det er minus femten kuldegrader, og man ikke tilbyr noe som helst. Det er ikke sånn Oslo kommune skal oppføre seg, uttalte Venstres Hallstein Bjercke nylig til TV 2.

Reverseringsforslaget har støtte fra Venstre, Rødt, Sp, KrF og FMB-politiker Danny Chaudhry, noe som utgjør 11 av 59 representanter. Høyre og Frp er imot det. Samtidig bekrefter FNB-gruppeleder Bjørn Revil overfor Avisa Oslo at hans parti mener at mange detaljer ennå er uklare i saken. FNB vil derfor gå for en utsettelse.

– Det er det naturlige, slik vi ser det. Hvis saken behandles nå, kan vi ikke se at et noe brudd på regelverket fra kommunens side er blitt begått. Da kan man ikke omgjøre saken, sier Revil, som minner om at kommunen har et krav om likebehandling.

Standpunktet til FNB, Høyre og Frp innebærer at en reversering avhenger av støtte fra byrådspartiene.

Avisa Oslo har per onsdag formiddag ikke fått noen kommentar fra byrådspartiene på hvor de har landet.

LES OGSÅ: Frp og Høyre griper ikke inn i Jama-saken: – Dette skjer gang på gang. Derfor må vi gjøre noe med systemet