Fighters Gym Oslo på Mortensrud er et kjent møtested for ungdommen i området. Under Ramadan i fjor hadde gymmen åpent for ungdommene på kveldene i 30 dager. Her kunne de møtes for å trene.

Prosjektet var en stor suksess og ungdommene flokket til gymmen. Men tilbudet var vanskelig å holde ved like.

Det var nemlig ikke nok frivillige for at tilbudet kunne bestå.

Eier av Fighters Gym Oslo, Shahid Rasool, vil nå samle inn frivillige. Målet er å ha åpent sent på kveldene i helgene, slik at ungdommen har et sted å samles.

– I min tid var det veldig mange ungdommer som ikke hadde et sted å være, sier Rasool til Avisa Oslo.

Les også innlegget til Rasool på Oslodebatten: Ingen kamerater kom på besøk. Ingen hadde tid til å prate. Da begynte jeg å tenke på det mora mi sa.

Trenger frivillige

Rasool har i mange år vært en viktig brikke i livet til Mortensrud-ungdommene. Han vil at de skal ha noe å gjøre under ordentlige rammer, med oppsyn fra voksne. Mange av barna kaller han for onkel, han er en viktig støttebrikke i livet deres.

– Disse ungdommene har ikke noe sted å være. Gymmen står jo tom, og leia blir ikke høyere hvis den brukes på kvelden, så hvorfor ikke gi dem ett tilbud?

Kveldsåpent i helgene er noe Rasool har hatt lyst til i lang tid. Men han trenger frivillige, og fikk aldri spredt ordet ordentlig. Det håper han nå kan endres på.

– Vi har prøvd å lete etter frivillige, uten særlig hell. En person sa at jeg burde legge det ut på sosiale medier, og det fungerte jo. Så langt har seks personer meldt seg, men jeg vil helst ha opp mot nærmere 15 personer. Da kan vi sette opp vaktlister, og bytte hvis det blir nødvendig.

Mandag skal Rasool og de som har meldt seg som frivillige ha et møte. Der skal de finne ut hvordan dette skal foregå i praksis.

Artikkelen fortsetter etter bildet

– Har opplevd hvor galt det kan gå

Rasool har god tro på at et slikt tiltak vil hjelpe ungdommen. Han har tidligere endt opp med en dom på 12 års fengsel, og fem års sikring. En rekke av vennene hans har dødd, og han var på feil retning.

Etter hvert skjønte han hva han hadde gjort, hvor galt det hadde gått. Han ville snu rundt om på livet. Nå vil han bruke erfaringen til å hjelpe ungdom som er på vei i feil retning.

– Jeg har opplevd hvor galt det faktisk kan gå. Her kan ungdommene være i trygge omgivelser, istedenfor at de flyr ute sent i nattetimene. Mange trener her i flere timer, så går de hjem og legger seg. De har ikke energi til å være ute på natten. Her vil vi hjelpe dem, og et slik tiltak kan forandre livene til flere.

På treningssenteret har ungdommene 1.700 kvadratmeter å boltre seg på. Bordtennis, trening, film, Fifa og brettspill er noe av det som kan gjøres i det svære lokalet.

– Dette handler ikke om penger. Vi vil hjelpe ungdommene, ikke tjene på de. Om man gjør dette for penger, hvor mye bryr man seg egentlig da? Om vi kan sende noen ungdommer i riktig retning, så er det en stor seier. Men vi trenger også hjelp av foreldrene, dette kan vi ikke gjøre alene, dessverre, avslutter Rasool.