Tidligere beboere har nå ytterligere tre år på å melde inn krav og kontonummer.

– Vi har lyttet til LO, og imøtekommer med dette ett av deres to krav. Vi har hele tiden vært tydelig på at vi gjør alt som er mulig for at de som kan gjøre krav på forsinkelsesrenter, skal få dem, skriver administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO i en pressemelding.

NRK omtalte saken først.

BAKGRUNN: SiO skylder Oslo-studenter flere millioner i renter. Slik får du pengene tilbake

SiO skylder, ifølge LO, over 18 millioner kroner til studenter i form av tilbakeholdte renter på boligdepositum. LO varslet derfor et kollektivt søksmål 13. juni i år.

– Vi har nå besluttet å ta rettslige skritt mot SiO ved å varsle et kollektivt søksmål. Saken handler om renteinntekter fra depositumskontoer som tilhører studentene, men som SiO har valgt å beholde. Vi mener at SiO, som Oslos største utleieaktør og en viktig tjenesteleverandør for studentene, må følge gjeldende lover og regler. Det er ingen god grunn til at de ikke betaler ut det de skylder studentene, sier studentrådsgiver Lars Måseide i LO.

Ifølge NRK har samskipnaden lovet å betale tilbake pengene, men har høstet kritikk for mangelfull informasjon til studentene om at de har rett på tilbakebetaling.

Til nå har de utbetalt over fem millioner kroner til nær 5000 studenter, opplyser de i pressemeldingen.