Det melder TV 2.

En måned etter at det brant i hovedbiblioteket i Bjørvika, går politiet ut med en overvåkningsvideo fra biblioteket. Den viser inngangspartiet en tid før brannalarmen blir utløst.

Videoen viser tre personer som politiet ønsker kontakt med, da de kan sitte på viktige opplysninger.

– Vi ønsker også at personer som var på Deichman Bjørvika 8. februar i tidsrommet mellom kl. 20.00 og kl. 22.00 tar kontakt med politiet, hvis de har sett noe som kan være av interesse for politiet, sier politiførstebetjent Camilla Sten Abdellaoue til TV 2.

Brannen startet i en sofa

Tirsdag 8. februar rykket alle nødetater ut til Deichman Bjørvika etter et branntilløp i fjerde etasje. Brannen startet i en sofa.

– Da vi kom til stedet, så vi at det hadde vært en brann i en sofagruppe i fjerde etasje, sier Abdellaoue til TV 2.

Politiet mener at brannen var påsatt, og går nå ut med et bilde av det de mener er arnestedet. Bildet viser en sofa i fjerde etasje, som har et brennmerke midt på sofaryggen.

– Ut ifra åstedsundersøkelsene som ble gjort på stedet, ser det ut til at det har vært store, åpne flammer i sofaen, sier Sten Abdellaoue til Åsted Norge.

– Skader for flere millioner kroner

Politiet etterforsker saken som særlig grovt skadeverk, med en strafferamme på inntil 15 år.

Biblioteket åpnet dørene igjen to dager etter brannen, og kunne fortelle at skadene ikke var like store som fryktet. Det skal allikevel være snakk om store verdier som er ødelagt.

– Vi vet at det er snakk om skader til en verdi av flere millioner kroner. Og det er ikke på grunn av brannen i seg selv, men på grunn av at sprinkleranlegget i biblioteket ble utløst, sier Sten Abdellaoue til TV2 i kveldens Åsted Norge.

Uttalen av navnet skaper forvirring: «Dæikman» eller «Dæisjman»?

Joachim (26) åpner nytt treningssenter i Oslo sentrum: – Har satset alt

Løkka-beboere fortviler. Nå legges denne nabolagsperlen ned: – Kommer til å felle en tåre